Zonnepanelen terugdraaiende teller

De stijgende gasprijzen worden door iedereen opgemerkt maar wat kan jij doen om die kosten te drukken? De energiefactuur wordt voor vele gezinnen onbetaalbaar. Daarom delen wij alvast enkele tips die jij kan gebruiken om jouw energieverbruik te doen dalen. 

 

Simpele en snelle ingrepen voor een zuiniger huis 

 • Jouw handelingen kunnen je veel besparen
  Een ingrijpende energetische renovatie is niet altijd nodig om jouw energierekening te drukken. Neem je eigen handelingen eens onder de loep. Laat jij soms het licht onnodig branden in de gang? Vergeet jij soms een apparaat af te zetten wanneer je het niet gebruikt? Staat jouw verwarming te hoog? Zijn alle lampen in jouw woning al LED-lampen? Door enkele kleine aanpassingen in je eigen gedrag kan je al snel enkele tientallen euro’s besparen op jouw energiefactuur.

 • Isolatie maakt een wereld van verschil
  Is jouw huis niet geïsoleerd? Maak daar snel werk van, zeker wanneer je elektrisch verwarmt. Door niet te isoleren ontsnapt veel warmte in de winter en veel koele lucht in de zomer. Niet enkel maakt isolatie jouw leven door de seizoenen heen aangenamer, het is een relatief goedkope ingreep die je jarenlang voordelen zal opleveren. Ook het plaatsen van dubbel glas draagt bij aan jouw energetische renovatie. Onderzoek op welke regionale en nationale subsidies jij aanspraak kan maken bij het plaatsen van isolatie.

Grote renovaties met een groot rendement

 • Zonnepanelen zijn nog steeds een slimme investering
  Er is veel te doen geweest rond zonnepanelen: subsidies en premies zijn hervormd. Is het nog steeds interessant om zonnepanelen te plaatsen tijdens jouw energetische renovatie? Ja! Het blijft voor jou interessant om zonnepanelen te plaatsen. Momenteel zou je jouw installatie binnen de negen jaar terugverdienen. In de periode die daarop volgt boek je winst. Je kan ook kiezen voor een thuisaccu. Zo vergroot je jouw winst en kan je onafhankelijk van het net jouw eigen energie opwekken en gebruiken. Voor zowel zonnepanelen als een thuisaccu zijn er subsidies beschikbaar.

 • Is het tijd voor een warmtepomp?
  Meer en meer mensen schakelen over op een warmtepomp en laten de klassieke cv-ketel links liggen. Een warmtepomp biedt je een duurzame oplossing die warmte uit natuurlijke bronnen haalt, bijvoorbeeld de buitenlucht of bodemwarmte. Een perfecte ingreep voor jouw energetische renovatie. Dit apparaat kan niet enkel verwarmen, maar op hete dagen kan het ook je huis verkoelen. Een goed afgestelde warmtepomp geeft jou een groot voordeel op jaarbasis. Laat je warmtepomp daarom steeds instellen door een professional. Zo haal je het beste rendement uit jouw investering. 

 

Heb jij inspiratie opgedaan voor jouw energetische renovatie? Veranderingen, klein of groot, kunnen je helpen met jouw energiefactuur en betere gasprijzen. Blijf niet bij de pakken zitten, schiet in actie en bespaar.