Over kosten verlagen, de mensen achter tariefchecker en onze partners.

 

Iedereen wil graag zijn vaste kosten verlagen.

 

www.tariefchecker.be is een Belgische website die in drie stappen duidelijkheid brengt in de energieleveranciers en hun tariefformules. Met Tariefchecker is het veranderen van leverancier gemakkelijk.

 

Als specialisten helpen wij gezinnen en kleine bedrijven om volgens hun profiel objectief de juiste keuze te maken. Nu en in de toekomst.

 

Zo ben je er zeker van dat je altijd goed zit.

 

De mensen achter tariefchecker

 

Tariefchecker werd opgericht door Dimitri O in 2013, als vervolg op zijn carrière als product manager bij Eneco. Dimitri heeft daar een kleine drie jaar gewerkt, en enorm veel geleerd over de energiemarkt die hij nu van binnen en van buiten kent.

 

Sinds de oprichting van Tariefchecker heeft een gemakkelijke user interface centraal gestaan. Al de nodige informatie moet te vinden zijn voor zij die ze zoekt, maar is zelden relevant voor iedereen. Door een overzichtelijke structuur te gebruiken en zo weinig mogelijk jargon hopen we zoveel mogelijk gezinnen naar de goedkoopste leverancier te sturen.

 

In 2014 werd de ploeg versterkt door Michaël Cambron, Nicolas Herinckx en Antoine Herinckx. Zij hebben met z’n drieën Trinergy opgericht, energiemakelaar voor B2B en syndici.

 

Samen hebben we zo meer dan 15 jaar ervaring in de energietarieven en energiemarkten. Meer info over ons vind je op onze team-pagina.

 

Onafhankelijkheid en business model

 

Tariefchecker is onafhankelijk van de energieleveranciers. Wij trekken op geen enkele manier een of meerdere leveranciers voor.

 

Wel hebben wij overeenkomsten met alle grote energieleveranciers die ons een vergoeding betalen als jij beslist klant te worden bij hen via ons. Het is dus belangrijk voor mijn inkomsten dat jij via onze links klant wordt bij de leverancier, en niet rechtstreeks. Deze manier van werken wordt door alle vergelijkers gehanteerd en is niet meer dan logisch. Zou jij gratis werken?

 

De tarieven die gehanteerd worden moeten overal dezelfde zijn. Afrondingsfouten kunnen zorgen voor kleine afwijkingen in de simulatie, maar of je via ons of rechtstreeks bij de leverancier klant wordt, er bestaat maar 1 tariefkaart per maand per product. Het voordeel via ons over te stappen is dat je bij sommige leveranciers extra kortingen krijgt en dat wij in de toekomst jouw tarieven blijven opvolgen. Dat is namelijk de beste manier om lage tarieven te behouden op de lange termijn.

 

Voor de berekeningen zelf volgen wij het ‘Charter van goede praktijken voor prijsvergelijkers’ van de CREG. Verschillen tussen de V-Test van de VREG en Tariefchecker kan je nalezen in onze blog.

 

Zusteronderneming Trinergy voor B2B en syndici

 

Michael, Nicolas en Antoine hebben in 2009 Trinergy opgericht, een energiemakelaar voor bedrijven en onze B2B-afdeling. Met Trinergy zijn we gespecialiseerd in oplossingen voor gebouwenbeheerders en syndicussen. Woon je zelf in een appartementsgebouw of beheer je appartementsgebouwen en wil je graag weten wat wij voor jullie gebouw kunnen betekenen, neem dan hier contact met ons op.

 

Wij zijn steeds op zoek naar partners

 

Omdat energie onze expertise is, is dat de eerste pijler van TariefChecker die volledig is uitgewerkt. In de loop van 2014 willen we naast de energiemodule ook een vergelijker voor telecomproducten, bancaire producten, verzekeringen enzoverder opzetten. Is het een belangrijke kost in een gezinsbudget en kun je kiezen tussen verschillende aanbieders? Dan hoort een vergelijker thuis op tariefchecker.be.

 

Heb je zelf een suggestie, of ben je zelf expert in een van onze toekomstige domeinen, aarzel dan vooral niet ons te contacteren.

 

Heb je zelf een website over energie, en lijkt een eigen vergelijker je wel wat? Wij kunnen de vergelijker ontdubbelen en met jouw logo op jouw website hosten. Ons contacteren kan je hier

 

Meer informatie over mijn persoonlijke achtergrond vind je op  Linkedin

 

 

 

Beste groeten,

 

Dimitri

 

Oprichter en zaakvoerder

 

 

 

www.tariefchecker.be | www.veriftarif.be | www.trinergy.be