Contactinformatie voor klanten van Trevion

 • Telefoon: 09 255 70 10
 • Webformulier: klik hier
 • Post: Trevion – Dulle-Grietlaan 17, 9050 Gentbrugge

Trevion niet jouw leverancier? Overzicht alle energieleveranciers


Verhuis regelen als Trevion-klant:

 1. Verhuisformulier/energieovernamedocument downloaden en afprinten
 2. op de datum van de overdracht van de sleutels: meterstanden invullen in laten ondertekenen door beide partijen
 3. Binnen de drie weken na de opname van de meterstanden opsturen naar: Trevion – Dulle-Grietlaan 17, 9050 Gentbrugge
 4. kies je nieuwe leverancier om de laagste energietarieven te hebben

Meer weten over de energieleverancier Trevion

Ben jij momenteel klant bij Trevion?

Tarieven Trevion

Trevion zegt zelf concurrentiële tarieven aan te kunnen bieden door efficiënt en kostbesparend te werk te gaan. Bovendien streeft de leverancier naar duidelijkheid: de kosten voor groene stroom en warmtekrachtkoppeling zijn reeds inbegrepen in de energiekost. Daarbovenop wordt er gewerkt met vaste tarieven voor electriciteit: “Groene energie van hier” een jaar of drie jaar.

Overzicht tariefformules trevion

Naam Duurtijd Vast of variabel Groene energie Dienstverlening Klant worden

Details tariefformules trevion Gas en Elektriciteits

Regelmatig overstappen is SUPER belangrijk

Wie is energieleverancier Trevion?

Trevion is een leverancier van duurzaam gewonnen energie. Het is een zusterbedrijf van Trevi, een Belgisch bedrijf dat focust op milieuoplossingen in alle sectoren, maar sinds 2006 ook investeert in de productie van groene energie. De lokale stroomproducent is gespecialiseerd in kleinschalige vergistingsinstallaties die gebruik maken van biologisch afval, mais, en mest om klimaatneutrale energie op te wekken. Op die manier krijgt afval een nuttige bestemming.

Vlaamse groene stroom

In 2012 ontving Trevion een leveranciersvergunning voor de Vlaamse energiemarkt. De kersverse energiemaatschappij beleverde aanvankelijk zelfstandigen, KMO’s en grote ondernemingen van groene stroom, maar heden worden ook particulieren bedient. Sinds 1 januari 2019 kunnen alle klanten ook aardgas verkrijgen.

Duurzame energie en ditto groei

Zoals de meeste nieuwkomers moest Trevion klein beginnen. Desondanks lijkt de keuze voor een milieubewuste strategie zijn vruchten af te werpen. Tussen november 2018-2019 wist het bedrijf een groei van minder dan 0,01% naar 0,03% van het marktaandeel op te tekenen bij particulieren, en van 0,4% naar 0,6% bij professionele afnemers.

Slimme productie van klimaatneutrale energie

Greenpeace heeft niets dan lof voor Trevion. De biogasinstallaties (goed voor zo’n 50% van de eigen productie) worden tot de meest duurzame energiebronnen gerekend. Verdere eigen productie komt voort uit windmolens en zonnepanelen, en voor de resterende aanlevering koopt het bedrijf rechtstreeks in bij producenten van duurzame energie.

Ook qua investeringen en energiemix wordt er een maximale score toegekend.

Klanten Trevion

Wegens het relatief beperkte aantal klanten van Trevion is er geen cijfer beschikbaar voor de klachtenindicator. Communicatie en betalingsmogelijkheden lijken wel prima in orde te zijn. Volgens het meest recente rapport van VREG:

 • Een telefonische oproep wordt binnen de minuut door een mens beantwoord in 99% van de gevallen
 • Een brief of email wordt binnen de 2 werkdagen beantwoord
 • Een betalingsherinnering is kosteloos
 • Er is geen administratieve kost voor een betalingsplan

Wil je weten hoeveel jij zou betalen voor ecologische energie van Vlaamse bodem? Neem snel een kijkje met onze energievergelijker!