Poweo is niet meer actief

Sinds eind 2018 is Poweo niet meer actief als energieleverancier in België en werd het overgekocht door Lampiris. Klanten kunnen dus bij Lampiris terecht voor alle vragen omtrent hun huidige tarief, facturatie etc.

Wie er zeker van wil zijn op de meest interessante tarieven te zitten, vergelijkt best en kiest de goedkoopste leverancier van het moment.

Nuttige informatie

 

Contactinformatie voor klanten van Poweo/Lampiris

  • Telefoon: 011 49 49 48
  • Webformulier: klik hier
  • Post: Lampiris – Rue St Laurent 54, 4000 Luik

Poweo niet jouw leverancier? Overzicht alle energieleveranciers


Verhuis regelen als Poweo-klant:

  1. Verhuisformulier/energieovernamedocument downloaden en afprinten
  2. op de datum van de overdracht van de sleutels: meterstanden invullen in laten ondertekenen door beide partijen
  3. Binnen de drie weken na de opname van de meterstanden opsturen naar: Poweo – Twin Square Madison – Culliganlaan 1A, 1831 Diegem
  4. kies je nieuwe leverancier om de laagste energietarieven te hebben

Meer weten over de energieleverancier Poweo

Ben jij momenteel klant bij Poweo?

De Belgische activiteiten van Poweo werden verkocht aan Lampiris. Er bestaan daarom geen publicaties van nieuwe tarieven voor wie klant wil worden, tenzij de tarieven van Lampiris uiteraard. Dat betekent vooral dat de oude klanten van Poweoi die nog op een oud tarief zouden zitten, niet kunnen controleren of ze nog goede tarieven hebben.

Het is daarom raadzaam – in het bijzonder voor deze groep klanten – dat zij een nieuw tarief kiezen, al dan niet bij Lampiris. De tabel hieronder toont de actuele keuze van tarieven gas en elektriciteit van Lampiris.

Overzicht tariefformules lampiris

Naam Duurtijd Vast of variabel Groene energie Dienstverlening Klant worden

Details tariefformules lampiris Gas en Elektriciteits

Regelmatig overstappen is SUPER belangrijk

Wie is de energieleverancier Poweo?

Onderdeel van Direct Energie SA

Poweo is de merknaam waaronder het Belgische filiaal van de Groep Direct Energie gas en elektriciteit levert aan particulieren en de bedrijfssector. Het moederbedrijf, Direct Energie SA, werd in 2003 opgericht en is de derde energieleverancier in Frankrijk, met meer dan 1 miljoen klanten. Poweo heeft vestigingen in Brussel en Diegem.

Energie uit verschillende bronnen

Poweo betrekt zijn stroom en gas uit verschillende, voornamelijk Europese landen. Het aardgas is afkomstig uit Noorwegen, Nederland, Qatar en Rusland. De elektriciteit wordt in België zelf en in de buurlanden geproduceerd. De Belgische productie komt voor meer dan de helft uit kerncentrales. Zoals de meeste energieleveranciers op de Belgische markt, biedt Poweo de keus tussen vaste en variabele tarieven.

Overname door Lampiris/Total

Vanaf mei 2019 worden de activiteiten van Poweo overgenomen door Lampiris. De Franse energiereus Total nam eerder Direct Energie over, die eigenaar was van Poweo in België. Aangezien Total eigenaar is van Lampiris en enkel die naam gebruikt op de Belgische particuliere markt is het een logisch gevolg dat de activiteiten van Poweo onder de vleugels van Lampiris, en niet Total, onderbrengt.