Contactinformatie Lampiris

 • Post: Lampiris – Rue St Laurent 54, 4000 Luik
 • Telefoon: 011 49 49 48
 • Webformulier: klik hier

Niet jouw leverancier? Overzicht alle energieleveranciers


Verhuis regelen als klant:

 1. Verhuisformulier/energieovernamedocument downloaden en afprinten
 2. op de datum van de overdracht van de sleutels: meterstanden invullen in laten ondertekenen door beide partijen
 3. Binnen de drie weken na de opname van de meterstanden opsturen naar: Lampiris – Rue St Laurent 54, 4000 Luik
 4. kies je nieuwe leverancier om de laagste energietarieven te hebben

Meer weten over de energieleverancier Lampiris

Ben jij momenteel klant bij Lampiris?

Tarieven Lampiris

Lampiris is een energieleverancier met een ruime keuze aan tarieven en diensten. Naast producten voor elektriciteit en gas kan je er ook terecht voor diensten rond verwarming, zonnepanelen, elektrische voertuigen, en isolatie. De leverancier verdeelt zijn energieproducten in vier categoriën:

 • Kleine gebruikers
 • Grote gebruikers
 • Een goedkoper product willen met beperkte dienstverlening (online)
 • Een speciaal kortingstarief voor eigenaars van zonnepanelen

Het tarief voor kleine verbruikers is variabel en de prijs word elke drie maanden herzien. Grote gebruikers kunnen genieten van een vast tarief per een, twee of drie jaar. Het online product is eveneens variabel.

Zonnig voordeel en warm welkom

Eigenaars van zonnepanelen krijgen een lagere vaste prijs voor elektriciteit, bijstand bij problemen (kosteloos tot €600), een hogere vergoeding voor hun groenestroomcertificaten, en gratis toegang tot een gespecialiseerde telefonische hulplijn.

Lampiris is een energieonderneming die werkt met promoties en kortingen voor nieuwe klanten. Ook via Tariefchecker kan je regelmatig genieten van exclusieve voordelen.

Overzicht tariefformules lampiris

Naam Duurtijd Vast of variabel Groene energie Dienstverlening Klant worden

Details tariefformules lampiris Gas en Elektriciteits

Regelmatig overstappen is SUPER belangrijk

Wie is energieleverancier Lampiris?

Lampiris is een Belgische leverancier van elektriciteit en gas, die sindskort ook actief is op de Franse energiemarkt. De energiemaatschappij ontstond in 2003 toen een Vlaamse en Waalse ondernemer de handen in elkaar sloegen te Luik.

Het bedrijf kende een sterke groei, en vond zijn weg naar een aandeel van 8% in de particuliere energiemarkt. Daarmee is het de vierde grootste energieleverancier van België. Lampiris was de eerste energieonderneming in België die de gasprijs voor de consumenten loskoppelde van de olieprijs.

Overname botste met duurzame insteek Lampiris

Aanvankelijk beleverde Lampiris ook zakelijke afnemers, maar na de acquisitie in 2017 door internationale oliegigant Total werden deze activiteiten ondergebracht bij de merknaam van de laatstgenoemde.

Lampiris staat bekend als een onderneming die inzet op duurzaamheid. Bijgevolg zorgde de overname door Total, een notoir producent van energie uit fossiele brandstoffen, voor een flinke stijgering bij de klanten.

Hoewel verschillende bedrijven binnen de Total-groep fors investeren in windmolens en zonnepanelen, blijft de meerderheid van de activiteiten van het moederbedrijf een reëele bedreiging voor de toekomst van ons klimaat.

Rechtstreekse aankoop bij producten groene energie

Lampiris is zelf geen grote producent van energie. Met een klein windmolenpark in Stavelot wekt het 1% van de geleverde energie zelf op. Iets minder dan een kwart komt hoofdzakelijk van EREN, een ander dochterbedrijf van Total.

De Belgische leverancier koopt wel een significant deel rechtstreeks in bij onafhankelijke, duurzame producten: iets meer dan een derde van het totaal. De resterende energie koopt het in op de Europese grootmarkt.

Stroom van Europese orgine

Met de herkomstvergelijker van de VREG zien we dat zo’n 46% in Frankrijk wordt gekocht, 27% in Duitsland, en 20% in België zelf. De resterende energie is afkomstig uit Nederland. Qua mix wordt 55% uit waterkracht gewonnen, en verder een kleine 40% uit biomassa en –gas.

Greenpeace geeft hier kritiek op: een aanzienlijk deel van de energie op de Europese grootmarkten is afkomstig uit kernfissie en fossiele bronnen. De milieuorganisatie keurt dit af, ook al investeert Lampiris in garanties van oorsprong om op papier tot een 100% groene energiemix te komen. De leverancier krijgt bijgevolg de derde laagste score in het klassement. Bij een beoordeling los van Total zou dit stijgen naar een klein onvoldoende.

Hoe behandelt Lampiris zijn klanten?

Op de website van Lampiris vinden we in tegenstelling tot bij vele andere leveranciers geen sectie die klanttevredenheid bejubelt. De leverancier drukt zijn kwaliteitsbelofte uit in cijfers:

 • 97% van de telefonische oproepen worden beantwoord
 • 36 seconden gemiddelde wachttijd
 • Een antwoord op sociale media komt gemiddeld na 70 seconden
 • Een 4-sterren evaluatie door de VREG

Wanneer we deze gegevens gaan vergelijken met het rapport van de Vlaamse regulator klopt deze beoordeling inderdaad; er zijn gemiddeld 3,56 klachten per 5000 gebruikers.

Verder zijn er zeer uitgebreidde contactmogelijkheden, je kan Lampiris ook bereiken via email (antwoord na 2 dagen), brief (antwoord na 4 dagen), fax, of in persoon langsgaan bij een kantoor in Luik of Sint-Truiden.

Ook voor betalingen heb je een ruime keuze, naast de gebruikelijke opties kan dit via Zoomit of PayNext. Cash wordt echter niet aanvaard. Een eerste betalingsherinnering is een maal per jaar gratis.

Voel jij wel iets voor een Belgische leverancier die je helpt om je ecologische voetafdruk te verkleinen zonder teveel te moeten inboeten aan comfort? Ontdek dan snel de exclusieve Lampiris-promoties van Tariefchecker.