ENI is overgenomen door Eneco

ENI werd overgekocht door Eneco België midden 2018. De naam van ENI zal je dus niet meer terugvinden op de vergelijkers. In tegenstelling tot de stopzetting van activiteiten van Comfort Energy en Energy People, bestaan de tarieven van ENI echter wel nog voor bestaande klanten. Het is raadzaam dat deze klanten een nieuwe leverancier kiezen aangezien de oude ENI-tarieven niet meer gepubliceerd worden en dus niet gecontroleerd kunnen worden.

Heb je een vraag over je contract, je prijzen of je facturen dan kan je terecht bij de klantendienst van Eneco. Een nieuwe leverancier kiezen doe je hier.

Nuttige informatie

 

Contactinformatie voor klanten van Eni

Sinds de overname van Eni door Eneco (meer, zie onderaan) kunnen alle Eni klanten terecht op de klantendienst van Eneco:

  • Telefoon: 0800 21 081
  • Webformulier: klik hier
  • Post: Eneco – Battelsesteenweg 455i, 2800 Mechelen

Eni niet jouw leverancier? Overzicht alle energieleveranciers


Verhuis regelen als Eni-klant:

  1. Verhuisformulier/energieovernamedocument downloaden en afprinten
  2. op de datum van de overdracht van de sleutels: meterstanden invullen in laten ondertekenen door beide partijen
  3. Binnen de drie weken na de opname van de meterstanden opsturen naar: Eneco – Battelsesteenweg 455i, 2800 Mechelen
  4. kies je nieuwe leverancier om de laagste energietarieven te hebben

Meer weten over de energieleverancier Eni (en de overname door Eneco)

Ben jij momenteel klant bij Eni?

Oude Eni tarieven vervangen door nieuwe Eneco producten

Sinds juni 2018 is de overname van Eni door Eneco helemaal doorgevoerd, en worden de tarieven van Eni niet meer aangeboden. Eneco heeft op datzelfde moment echter een nieuwe reeks producten gelanceerd die een mix zijn van de oude Eneco en de oude Eni-tarieven.

De nieuwe tarieven verhouden zich als volgt tot de oude:

  • Eni Start was het ‘online’ product, en wordt nu vervangen door Eneco Go
  • Eni Go Flex en Fix waren de standaard producten met een duurtijd van 1 jaar, volle dienstverlening en in de variantes met vaste prijs of variabele prijs. De tarieven Zon&Wind Vast, Variabel en Flex (*) van Eneco zijn daar het best mee vergelijkbaar.
  • Eni Go Plus was het tarief met 3 jaar vaste prijs. Dat wordt vervangen door Eneco Zon&Wind Plus.

(*) verschil tussen ‘Variabel’ en ‘Flex’: het Variabel tarief is afhankelijk van de korte termijnmarkt (inkoop gebeurt per kwartaal). Variabel is afhankelijk van de spotmarkt (inkoop gebeurt dagelijks) en is dus in principe meer volatiel.

Daarnaast biedt Eneco ook het Zonnedak tarief aan voor de eigenaars van zonnepanelen. Een meer gedetailleerd overzicht van de Eneco tarieven volgt hieronder.

Overzicht tariefformules eneco

Naam Duurtijd Vast of variabel Groene energie Dienstverlening Klant worden

Details tariefformules eneco Gas en Elektriciteits

Regelmatig overstappen is SUPER belangrijk

Wie was de energieleverancier Nuon/Eni?

Eni was oorspronkelijk gestart als Nuon. Het was de derde grootste leverancier van België en was een dochter van het Zweedse Vattenfall. In 2011 verkocht Nuon haar Belgische tak aan Eni, die in 2008 reeds Distrigaz had overgenomen. Op dat ogenblik beleverde Nuon ongeveer 550.000 gas- en elektriciteitsaansluitingen.

Overname door Eneco

In juli 2017 wordt de verkoop van Eni Power & Gas Belgium aangekondigd, en vanaf juni 2018 is de opname van het merk Eni in Eneco dan ook helemaal rond. Op dat ogenblik levert het nieuwe Eneco meer dan een miljoen particulieren en bedrijven gas en elektriciteit, waarmee de derde plaats in de Belgische energiemarkt nog verstevigt wordt.

Meer over de duurzame strategie van Eneco lees je hier.