Contactinformatie Engie Electrabel

  • Telefoon: 078 353 333
  • Webformulier: klik hier
  • Post: Engie Electrabel PB 109, 2600 Berchem

Niet jouw leverancier? Overzicht alle energieleveranciers


Verhuis regelen als klant:

  1. Verhuisformulier/energieovernamedocument downloaden en afprinten
  2. op de datum van de overdracht van de sleutels: meterstanden invullen in laten ondertekenen door beide partijen
  3. Binnen de drie weken na de opname van de meterstanden opsturen naar: Engie Electrabel PB 109, 2600 Berchem
  4. kies je nieuwe leverancier om de laagste energietarieven te hebben

Meer weten over ENGIE Electrabel

Ben jij momenteel klant bij ENGIE Electrabel?

Tarieven Engie Electrabel

Engie Electrabel heeft een relatief beperkt aantal tarieven voor enkel elekctriciteit en/of gas. Daarnaast kan  je bij de energieonderneming wel terecht voor een zeer ruim gamma aan energieproducten en –diensten.

Voor energie aan een vaste prijs met een volwaardige dienstverlening kan je kiezen uit Easy (een jaar) of Easy3 (drie jaar). Wie liever toch variabele tarieven wilt kiest Easy Indexed (een jaar).

Voor de digitale klant is er het product Direct, waarbij uitsluitend elektronische communicatie een voordeligere prijs oplevert. Direct kan zowel vast als variabel.

Ten slotte kunnen eigenaars van elektrische voertuigen het aan nun noden aangepaste product “Drive” bekomen.

Overzicht tariefformules Engie

Naam Duurtijd Vast of variabel Groene energie Dienstverlening Klant worden

Details tariefformules Engie Gas en Elektriciteits

Regelmatig overstappen is SUPER belangrijk

Wie is ENGIE Electrabel?

Het grootste elektriciteitsbedrijf van België

Electrabel is de grootste producent en leverancier van elektriciteit en de tweede leverancier van aardgas in België. Het productiepark van Electrabel bestaat uit kerncentrales, centrales die werken op fossiele brandstoffen als aardgas en kerosine, installaties die hernieuwbare energiebronnen gebruiken en een spaarbekkencentrale. De kerncentrales maken 45% van de capaciteit uit, maar produceerden in 2013 ongeveer 60% van alle elektriciteit.

Een stukje geschiedenis

De naamloze vennootschap Electrabel werd in 1905 statutair opgericht in Antwerpen onder de naam Sociétés Réunies d’Energie du Bassin de l’Escaut, in 1956 afgekort tot Ebes. De naam Electrabel dateert van 1990, na de fusie tussen de energiebedrijven Intercom, Ebes en Unerg. Hoofdaandeelhouder van Electrabel was lange tijd de Franse onderneming Suez. Sinds het samengaan van Suez met Gaz de France in 2008, is Electrabel een onderdeel van GDF Suez.

Windenergie

Op het gebied van groene stroom, gaat Electrabel de komende jaren fors inzetten op windenergie. Tegen 2020 wil het energiebedrijf 100 nieuwe windmolens laten draaien, een verdubbeling van de huidige capaciteit. Al die windmolens samen moeten dan 400 MW stroom produceren. Dit komt overeen met het verbruik van 200.000 gezinnen.