Contactinformatie voor klanten van Energie 2030

  • Telefoon: 090 30 23 30 (enkel tussen 10 en 12, en 14 en 16u)
  • Webformulier: klik hier
  • Post: Energie 2030 – Putzhag 8, 4730 Raeren

Energie2030 niet jouw leverancier? Overzicht alle energieleveranciers


Verhuis regelen als Energie 2030-klant:

  1. Verhuisformulier/energieovernamedocument downloaden en afprinten
  2. op de datum van de overdracht van de sleutels: meterstanden invullen in laten ondertekenen door beide partijen
  3. Binnen de drie weken na de opname van de meterstanden opsturen naar: Energie 2030 – Putzhag 8, 4730 Raeren
  4. kies je nieuwe leverancier om de laagste energietarieven te hebben

Meer weten over de energieleverancier Energie 2030

Ben jij momenteel klant bij Energie 2030?

Tarieven Energie 2030

Wie klant wilt worden van Energie 2030 eerst lid worden van de achterliggende coöperatie. Het is onmogelijk om energie af te nemen zonder minstens een tot vijf aandelen te kopen. Deze kosten €1000 per stuk. Een aandeel geeft echter wel recht op een jaarlijkse korting van €100 op de energiefactuur, plus zeggenschap in het bestuur en uitkering van dividenden.

Voor elektriciteit wordt er gewerkt met een vast tarief voor twaalf maanden. Voor gas gaat het om een variabel tarief, eveneens voor twaalf maanden. Hoewel de prijzen doorgaans competitief zijn, zal je voorlopig bij Energie 2030 nog niet de allerlaagste tarieven vinden. Eigenaars van zonnepanelen krijgen wel een van de interessantste vaste kortingen op de markt

Overzicht tariefformules energie-2030

Naam Duurtijd Vast of variabel Groene energie Dienstverlening Klant worden

Details tariefformules energie-2030 Gas en Elektriciteits

Regelmatig overstappen is SUPER belangrijk

Wie is energieleverancier Energie 2030?

Energie 2030 is een Belgische leverancier van duurzame geproduceerde elektriciteit. Het bedrijf vond eerst het leven in 1995 als een coöperatie voor de productie van windenergie. In 2001 besloten de cooperanten om een naamloze vennootschap op te richten die groene stroom levert aan Belgische consumenten “Energie 2030 Agence”. Sinds 2018 kunnen klanten ook natuurlijk aardgas afnemen.

Klein maar toegewijd aan groen

Heden maakt de organisatie ook deel uit van de overkoepelende Europese coöperatie CleanPowerEurope. Deze investeert de inkomsten uit lidmaatschappen in projecten omtrent hernieuwbare energie. Energie 2030 heeft in 2019 een Belgisch marktaandeel van minder dan 0.01%. Het is dus een zeer niche leverancier voor particulieren en KMO’s die een stapje verder willen gaan dan een energieproduct met groene stroom afnemen bij een louter commerciële leverancier.

Volledig duurzaam geproduceerde stroom

Energie 2030 is gestart als producent van energie uit wind (vooral ter land) en later pas leverancier geworden. Dat heeft het belangrijke voordeel dat de oorsprong en kwaliteit van de geleverde energie werkelijk gegarandeerd kan worden. Dit merk je ook aan de Greenpeace score: de leverancier krijgt een perfecte score voor energiemix, oorsprong, en (nieuwe) investeringen in opwekkingsvermogen van hernieuwbare energie.

Een coöperant is niet gewoon klant

Er is beperkte informatie beschikbaar over klantervaringen bij Energie 2030. Omdat er minder dan 5000 gezinnen beleverd worden heeft de VREG geen cijfer voor de klachtenindicator. Een betalingsherinnering is kosteloos. Qua communicatie is de leverancier zeker niet geschikt voor ongeduldige mensen. De servicecheck van VREG geeft aan een gemiddelde antwoordtermijn voor een email 10 werkdagen is, en voor een brief 15 werkdagen.

Je krijgt wel steeds een persoon aan de lijn wanneer je telefonisch contact opneemt, maar er is geen informatie over hoe lang je gemiddeld moet wachten. Wie zijn of haar persoonlijke impact op de energietransititie wil maximaliseren moet daar wat voor over hebben. Ontdek snel hoeveel jij zou betalen voor een jaar écht groene stroom bij Energie 2030.