Contactinformatie Eneco

 • Telefoon: 015 25 66 77
 • Webformulier: klik hier
 • Post: Eneco Battelsesteenweg 455i, 2800 Mechelen

Niet jouw leverancier? Vergelijk alle energieleveranciers


Verhuis regelen als klant:

 1. Verhuisformulier/energieovernamedocument downloaden en afprinten
 2. op de datum van de overdracht van de sleutels: meterstanden invullen in laten ondertekenen door beide partijen
 3. Binnen de drie weken na de opname van de meterstanden opsturen naar: Luminus, PB 48000, 1000 Brussel
 4. kies je nieuwe leverancier om de laagste energietarieven te hebben

Meer weten over Eneco

Ben jij momenteel klant bij Eneco?

Tarieven Eneco

Eneco biedt verschillende formules voor elektriciteit en aardgas. Je kunt kiezen tussen een variabele, vaste of langdurig (3 jaar) vaste prijs voor je energie. Bij een langdurig vaste prijs krijg je extra korting op dagverbruik. Zonnepaneeleigenaars kunnen bij Eneco genieten van een voordeeltarief.

Comfort Bonus voor trouwe klanten

Ben je langdurig klant bij Eneco? Dan wordt je beloond met extra bijstandsdiensten voor je woning en (duurzame) vervoersmiddelen.

Vanaf 3 maanden klant krijg je:

 • Snelle interventie bij dringende problemen aan je woning (bijv. technisch, schade, …)
 • Slotenmaker na inbraak of buitensluiting
 • Telefonische bijstand bij problemen thuis of nood aan gezondheidszorg
 • Technische ondersteuning bij het opladen van je elektronische voertuig

Vanaf 1 jaar klant krijg je:

 • Al het bovenstaande
 • Fietsbijstand in heel Europa
 • Aanvullende bijstand op witgoed & elektrische wagen

Vanaf 2 jaar klant krijg je:

 • Al het bovenstaande
 • Tegemoetkoming energiefactuur bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid
 • Tussenkomst franchise bij huur elektronische wagen in Europa

Overzicht tariefformules eneco

Naam Duurtijd Vast of variabel Groene energie Dienstverlening Klant worden

Details tariefformules eneco Gas en Elektriciteits

Regelmatig overstappen is SUPER belangrijk

Wie is energieleverancier Eneco?

Eneco is van origine een Nederlandse producent en leverancier van groene stroom en aardgas. Het energiebedrijf is onstaan in 1995, toen de energiemaatschappijen van Den Haag, Dordrecht en Rotterdam de krachten bundelden. Mettertijd groeide het bedrijf verder uit door fusies enerzijds en overnames anderzijds, maar de belangen bleven steeds in handen van een 50-tal gemeenten.

Hernieuwbare energie in West Europa

Sinds 2008 is de energieleverancier beginnen inzetten op hernieuwbare energie. Naast Nederland en België is Eneco ook actief in Duitsland, Groot Britannië, en Frankrijk. Het hoofdkantoor bevindt zich in Rotterdam, de havenstad die het grootste aandeel bezit.

Eneco in België

Eneco is sinds 2011 actief op de Belgische energiemarkt, zowel in Vlaanderen als Wallonië. Met 12 à 13% van het marktaandeel is het de derde grootste energieleverancier van het land, wat opmerkelijk is voor de relatief korte periode dat het diensten levert aan Belgische particulieren.

Overname Eni

Een deel van dit succes is echter te verklaren door de overname van Eni in 2017. Daarmee sprong Eneco van zo’n 360.000 naar ongeveer 1.000.000 klanten, en kan het naar eigen zeggen een nog grotere impact uitoefenen op de energietransitie in ons land.

Zakelijk leverancier en werkgever

Zakelijk is Eneco al iets langer actief in België, met name sinds 2005. Het kan nog steeds rekenen op 55.000 KMO’s en industriële aansluitingen. Naast energie zorgt de leverancier ook voor jobs; het stelt ongeveer 7000 mensen te werk waarvan zo’n 280 in ons Belgenland.

Duurzame energie uit Belgische productie

Eneco noemt zichzelf een voortrekker van duurzame, lokaal geproduceerde energie. In België vertaalt zich dit concreet naar 100% groene stroom uit zon en wind: het bedrijf geeft aan 96 windmolens en meer dan 270.000 zonnepanelen te bezitten. Voor de overname van Eni slaagde het bedrijf er in 2016 in om inderdaad 100% van de geleverde energie lokaal en zelfstandig te produceren.

Heden is dit wegens de toevoeging van Eni’s klantenportefeuille niet het meer geval. Dat is voor Greenpeace de belangrijkste reden om Eneco geen perfecte score te geven. Qua investeringen in de productie van hernieuwbare energie wordt er wel een maximaal aantal punten toegekend.

Terug naar 100% eigen productie

Tegen 2025 wilt alle elektriciteit die Eneco in België levert ook weer 100% lokaal produceren. Om dit doel te bereiken investeert de leverancier consistent duurzaam opwekkingsvermogen. Een significant deel van de bestaande productie komt voort uit windmolenparken nabij Zeebrugge en Aarlen. Bovendien zijn er constant parken in aanleg en aanvraag. Een volledig overzicht kan je hier vinden.

Klanten kunnen mee investeren

Daarnaast organiseert Eneco participatieprojecten. Zo geeft het aan privépersonen de kans om te investeren in de opwekking van groene energie. Een recent voorbeeld is het plaatsen van 27.000 zonnepanelen op de daken van de Gentse ArcelorMittal site. Daar was de financiële drempel behoorlijk laag; je kon al een deeltje van project kopen vanaf 250€.

Hoe behandelt Eneco zijn klanten?

Eneco is naar eigen zeggen fan van zijn klanten. Dat vertaalt zich in een straffe klantenservice (met luisterend oor voor feedback), veel expertise (gratis advies en tools op maat voor slim energiegebruik) en een groot online gebruiksgemak.

Een greep uit de cijfers:

 • Er zijn gemiddeld 1,76 klachten per 5000 gebruikers (goed voor vijf sterren)
 • Een telefonische oproep wordt binnen de minuut beantwoord door een persoon in 90% van de gevallen
 • E-mails en brieven worden uiterlijk tegen het einde van de eerstvolgende werkdag beantwoord
 • Er zijn uitgebreide mogelijkheden om contact op te nemen en betalingen te verrichten. Contact opnemen kan naast de reguliere kanalen ook via sociale media en live chat; betalingen kunnen direct uitgevoerd worden met Bancontact in de online klantenzone.

Als klant krijg je toegang tot een persoonlijk online portaal: My Eneco. Daar kan je je verbruik monitoren, je voorschot aanpassen, je adres wijzigen, enz. Daarnaast worden trouwe particuliere klanten beloond met de Comfort Bonus: een pakket met extra bijstandsdiensten voor je woning en je (duurzame) voertuigen.