Stekker

Zonder dat je het waarschijnlijk weet heb je heel wat energievreters in huis. Welke dat zijn? Wij zetten even de 5 kwelgeesten voor je energierekening op een rijtje. Wees maar zeker dat ze een stevige impact hebben op je energierekening. Nochtans vergt het een kleine moeite om hiermee rekening te houden. Deze 5 tips helpen je alvast besparen op je energieverbruik.

Deze 5 tips om te besparen op je energieverbruik

 1. Opladers
  Laat je geregeld je opladers in de stekker steken? Stiekem verbruiken ze best wat energie. Steek je stekkers dus enkel in wanneer je ze nodig hebt. Een verdeelstekker met een aan- en uitknop kan een alternatief vormen.
 2. Oude apparaten
  Oude apparaten vreten veel meer energie dan de moderne varianten, Zijn je toestellen ouder dan 10 jaar, dan verbruiken ze waarschijnlijk redelijk veel. Houd bij het kopen van nieuwe apparatuur ook rekening met het energietype van je toestel. Ga indien mogelijk voor A+++. Het kost wat meer, maar dat verdien je dubbel en dik terug in je energieverbruik.
 3. Keukenapparaten
  Laat jij je koffietoestel volcontinu in het stopcontact zitten? Reken maar dat dit heel wat verbruikt. Ook andere keukentoestellen die blijven insteken zijn ware energievreters. Gebruik je ze niet, haal ze dan uit het stopcontact. Een kleine moeite, heel wat rendement.
 4. Elektronica
  Heel wat elektronica zoals computers, radio’s en andere, blijven vaak in het stopcontact zitten. Ook in sluimerstand verbruiken deze apparaten stroom. Zet je toestellen bij voorkeur volledig af of trek ze uit de stekker. Bye bye energieverbruik.
 5. Licht
  Licht verbruikt energie. Zeker oude gloeilampen verbruiken heel wat. Kies bij voorkeur voor spaarlampen. Deze moeten op het vlak van prestaties niet onderdoen, maar verbruiken veel minder. Ook ledverlichting is qua energieverbruik een verstandige keuze.

Onmiddellijk besparen op je energierekening?

Wil je onmiddellijk besparen op je energierekening en je energieverbruik? Surf dan vandaag nog naar Tariefchecker en kies voor de voordeligste energieleverancier. Vergelijken en overstappen is super makkelijk en je kunt er tot honderden euro’s mee besparen. Heb jij nog bijkomende tips om energie te besparen? Speel ze ons gerust door!