Elektriciteit kost dubbel zo veel

Eigenlijk zou je op zoek moeten zijn naar de goedkoopste energieleveranciers, maar dat klusje kun je eigenlijk overlaten aan Tariefchecker. Bovendien zit je met dat verplichte telewerk dat moet gebeuren. Maar wat is de impact van dat thuiswerken nu eigenlijk op je energiefactuur. Wij doken er wat dieper in. 

 

Goedkope energie is vandaag een utopie, de energieprijzen zijn torenhoog. En nu komt er ook nog dat verplichte telewerken bovenop. Reken maar dat dit een invloed heeft op je energiefactuur. Gelukkig zijn er ook wel wat mogelijkheden om je energieverbruik binnen de perken te houden, al blijven verwarmen en verlichten – zeker in de winter – een noodzaak. Zeker wanneer je beschikt over een variabel contract of je je vaste contract onlangs diende te vernieuwen, kunnen deze bijkomende kosten er stevig inhakken. 

 

Kijk uit met elektrische bijverwarmen

 

Hoe meer je thuis werkt in de winter, hoe meer je moet verwarmen. Je zet je verwarming immers zelden tot nooit wat lager als je thuis bent. Hoeveel je extra gaat moeten betalen aan verwarming, hangt samen met de gebruikte energiebron. Verwarm je met stookolie, reken dan op een gemiddeld extra verbruik van 9 euro per maand. Bij aardgas kan dit al snel oplopen tot 12 euro, terwijl je met elektrisch bijverwarmen al snel op een extra kost van 37 euro per jaar maand uitkomt. Uitkijken geblazen dus met die extra elektrische verwarming, ze stuwt je energiefactuur enorm de hoogte in. 

 

Elektrische toestellen verbruiken ook heel wat 

 

Verwarmen is één ding, maar ook je computer, laptop, oven, .. verbruiken meer als je thuiswerkt. Reken hier toch ook al snel op 10 euro extra per maand. Het gaat uiteraard om gemiddelden, het hangt dus allemaal van de situatie af. 

 

Spring verstandig om met energie

 

Naast het kiezen voor de goedkoopste energieleveranciers is het ook belangrijk om zuinig met je energieverbruik om te springen. Zet de verwarming in ongebruikte ruimtes lager of af, zo bespaar je al snel enkele procenten op je energiefactuur. Schakel ook steeds al je elektrische toestellen volledig uit en laat ze niet in stand-bymodus blijven. Een stekkerdoos kan een handig hulpstuk zijn. Met één druk op de knop schakel je de elektriciteit volledig uit. 

 

Energie vergelijken loont 

 

Wil je zeker niet te veel betalen. Bij Tariefchecker vergelijken we elke dag de energieprijzen en schotelen we je de goedkoopste energieleveranciers voor. Doe er je voordeel mee!