Stopbord

Heel wat mensen hebben het financieel net wat moeilijker gekregen door corona. Het energiefactuur is een flinke hap uit het budget, maar het is wel mogelijk je leverancier een soepelere betalingsregeling te vragen. De heeft federaal Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen) alvast afgesproken met de energieleveranciers. 

 

Verschillen tussen energieleveranciers mogelijk 

 

Concreet werd de uitwerking van de voorwaarden wel overgelaten aan de energieleveranciers zelf, waardoor er verschillen kunnen optreden. Het uitstel of de lagere voorschotten dien je dus zelf met je energieleverancier overeen te komen. Trouwens de mogelijkheid is er niet enkel voor particulieren, ook bedrijven komen in aanmerking. 

 

Geen extra kosten voor uitstel van energiefactuur 

 

Mensen die in de tijdelijke werkloosheid zijn of waren verzeild geraakt en/of hun activiteiten hebben moeten stopzetten kunnen een aanvraag indienen bij hun energieleverancier. Belangrijk daarbij om weten is dat ze hiervoor geen extra kosten krijgen aangerekend. Een blijk van solidariteit van de energiesector. Het kan gaan om uitstel van betaling, een betaling op langere termijn, in kleinere schijven of een verlaging van de voorschotten.

 

Makkelijk aan te vragen 

 

Mensen of bedrijven dienen hun aanvraag niet met cijfers te staven. De bedoeling is de versoepeling zo laagdrempelig mogelijk te maken en bijkomende administratie te vermijden. Deze maatregel komt bovenop de tijdelijke aanpassing van het sociaal energietarief, voor mensen die het sowieso al niet breed hebben. 

 

Niet enkel uitstel van energiefactuur mogelijk 

 

Akkoord, de uitstel van een energiefactuur is mooi, maar het verlaagt je prijzen op langere termijn niet. Wil je altijd van het voordeligste energietarief gebruik maken, weet dan dat vergelijken loont. Regelmatig je energietarief vergelijken en overstappen naar de voordeligste leverancier loont. Via Tariefchecker maken we dit heel eenvoudig en ook wij houden de administratieve last beperkt. Wij regelen de overstap van A tot Z, dus je hoeft geen seconde wakker te liggen en geniet toch van het voordeligste energietarief.