Energie verlichting

Je energiefactuur drukken, dat kan je natuurlijk door de energieprijzen te vergelijken op Tariefchecker, maar er zijn ook heel wat handige apps en snufjes die je daarbij kunnen helpen. Wij geven je alvast 3 handige tools mee om water, gas of elektriciteit te besparen. Besparen of je energiefactuur was nog nooit zo gemakkelijk.

Slimme tools om te besparen op je energie

  • Slimme thermostaten om te besparen op je energie

BoxxTado of Nest, het zijn maar enkele voorbeelden van slimme thermostaten die een verschil kunnen maken. Voor een kostprijs van 200 à 500 euro doe je een slimme investering in een toekomstige besparing. Bovendien kan het de eerste stap naar een volledige smart home zijn.

Vanop afstand kan je met je smartphone je verwarming bijsturen en vaak wordt ook het energieverbruik gemonitord. Heel wat van deze systemen zijn bovendien zelflerend, waardoor ze zelf je verbruik kunnen inschatten en hierop inspelen. Zeker wanneer je niet vaak of onregelmatig thuis bent kunnen deze systemen voor een fikse besparing zorgen. Houd er wel rekening mee dat je ketel met deze slimme thermostaten moet kunnen samenwerken.

  • Geef waterlekken geen kans

Het staat wat los van je energiefactuur, maar ook waterlekken kunnen je aardige duit kosten. Gelukkig zijn er ook tools die waterlekken detecteren. Breng sensoren aan op kritieke punten en je krijgt een berichtje op je smartphone wanneer en lekken worden gedetecteerd. Ondertussen zijn er al enkele leveranciers zoals Grohe en Honeywell die oplossingen ter beschikking hebben.

  • Kies voor een slim stopcontact

Beschik je nog niet over al te veel smart home toepassingen? Dan kan een slim stopcontact een eerste stap zijn. Dit maakt immers je andere toestellen slimmer. Via een slim stopcontact kan je vanop afstand apparaten aan- of uitschakelen en vaak ook programmeren. Ideaal om energie te besparen, je comfort te verhogen en/of bijvoorbeeld je woning een bewoonde indruk te geven. Vaak kan je met een slim stopcontact ook het stroomverbruik van je apparaten controleren.

Bespaar fors met Tariefchecker

Wil je in één klap fors besparen? Challenge dan vandaag nog je energieleverancier via Tariefchecker. Met één druk op de knop vergelijk je alle energieleveranciers in België. Bespaar tot honderden euro’s met een simpele druk op de knop.