Dat het coronavirus ons allemaal raakt dat staat vast, maar er is ook wat goed nieuws. Zo krijgen tijdelijk werklozen 200 euro op hun rekening gestort voor de energiefactuur  en waterfactuur

 

Automatisch gestort op de rekening 

 

Eigenlijk gaat het om 202,68 euro dat de Vlaamse overheid overmaakt. Deze moet in principe dienen voor de energiefactuur en waterfactuur, maar kan in principe voor andere zaken gebruikt worden. De getroffen medewerkers moeten niets doen, ze krijgen het geld automatisch op hun rekening. Het bedrag is trouwens gebaseerd op het gemiddelde maandfactuur van alle huishoudens. 

 

De tussenkomst wordt zo snel mogelijk overgemaakt, maar dat belet niet dat de energiefactuur wel voor de vervaldatum dient overgemaakt te worden. Het loont misschien de moeite om bij betalingsproblemen een overeenkomst te sluiten met de leverancier. 

 

Eenmalige tussenkomst 

 

Van overheidswege werd er al aangegeven dat de tussenkomst eenmalig is, maar wel per werknemer. Zijn er per gezin meerdere tijdelijk werklozen, dan zijn er meerdere tussenkomsten. Verder zal ook wie geen rechtstreekse klant is maar woont in een sociale huisvesting of over een budgetmeter beschikt, van de premie genieten. Zo wordt de energiefactuur voor een grotere groep mensen gedrukt. 

 

Vergelijk energietarieven 

 

Zelf getroffen door tijdelijke werkloosheid of misschien net wat meer tijd dan anders? Dan loont het ongetwijfeld de moeite de energietarieven te vergelijken. Zo kun je bovenop de eenmalige premie nog een mooie cent verdienen. Bovendien werk je zo structureel aan lagere betalingen en kun je tot honderden euro’s per jaar besparen. 

 

Vergelijk vandaag nog de tarieven op Tariefchecker en stap over naar de voordeligste leverancier. Wij doen al het nodige zodat je zorgeloos overstapt.