Het veranderen van energieleverancier lijkt voor heel wat consumenten nog een onoverkomelijke hindernis. Het is moeilijk, kost veel werk, er kan heel wat mislopen … Het zijn maar enkele argumenten die worden bovengehaald om het niet te doen en bijgevolg te veel te blijven betalen. Overstappen is echter helemaal niet moeilijk, integendeel. We weerleggen dan ook even 3 veel voorkomende misverstanden die de ronde doen over het veranderen van energieleverancier. 

 

  1. Ik kom tijdelijk zonder stroom te zitten 

 

Vandaag de dag kom je geen dag zonder stroom te zitten bij het veranderen van energieleverancier, dat geven we je op een briefje. Het gaat om een administratieve overstap van energieleverancier, maar je netbeheerder blijft verantwoordelijk voor je elektriciteit en gas. Daar hoef je je dus al helemaal geen zorgen over te maken. Trouwens die administratieve formaliteiten nemen we bij Tariefchecker van je over. 

 

  1. Ik betaal altijd meer dan me werd voorgespiegeld

 

Heel wat mensen geloven de praatjes niet en zijn ervan overtuigd dat ze alsnog meer zullen betalen dan voordien. In het verleden kan en met bedrijven die het niet te nauw nemen met de regels kan dit best waar zijn, maar op Tariefchecker vergelijk je in alle transparantie de tarieven van alle energieleveranciers, zonder addertjes waardoor je achteraf ook niet voor verrassingen komt te staan. Wat wel kan is dat de voorschotten wat afwijken, Vaak wordt het maandbedrag ook iets verhoogd, maar dat recupereer je achteraf. Weet trouwens dat je je voorschotten steeds kunt aanpassen. Verlaag ze echter niet te veel, want dan moet je op het einde van het jaar waarschijnlijk flink bijbetalen. 

 

  1. Overstappen is moeilijk 

 

Moeilijk? Bij Tariefchecker regelen we alles! Het enige wat we nodig hebben is de naam van je huidige leverancier en je meterstand. Het veranderen van energieleverancier neemt amper een 3-tal dagen in beslag. Stap je over op hetzelfde adres, dan hoef je nog geeneens je huidige energieleverancier te verwittigen, dat doen wij voor je. 

 

Verander van energieleverancier 

 

Momenteel zijn de tarieven bijzonder laag dus vergelijken en overstappen loont. Vergelijk de energietarieven op Tariefchecker.be en zet de stap. Wij nemen alles van je over terwijl jij tot honderden euro’s kunt besparen. Waarom zou je het niet doen?