Windmolens groene energie

De Vlaamse distributienetbeheerders zullen de toegang van Energy People tot hun net beëindigen op 1 januari 2019 aangezien de energieleverancier niet langer de nodige waarborgen kon bieden. Er is geen sprake van een faillissement, alle activiteiten van Energy People zullen in het nieuwe jaar toevertrouwd worden aan de Leuvense energieleverancier Mega (Power Online NV). Een gedwongen switch dus voor de klanten van Energy People

Energy People laat niemand in de kou

Geen enkele klant van Energy People zal vanaf 1 januari 2019 meteen zonder elektriciteit of aardgas komen te zitten. Toch raadt de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) de klanten aan om via een energie vergelijkingstest alle energiecontracten in Vlaanderen vergelijken. Zo ben je zeker van een nieuwe energieleverancier met het meest voordelige aanbod.

Ben je klant van Energy People? Dan zal je contract zonder onderbreking van de energielevering automatisch overgezet worden naar de diensten van Mega. Hiervoor worden geen extra verbrekingskosten aangerekend, je contract wordt met een soortgelijk tarief voortgezet. Tariefchecker raadt je echter aan om voor eind december op zoek te gaan naar de beste energietarieven op de markt. Het is immers lang niet zeker dat je het voordeligste tarief krijgt toegewezen en misschien zijn er wel betere alternatieven voor jouw situatie op de markt.

Vergelijk vandaag nog je energie

Ook wanneer je specifiek op zoek bent naar een andere aanbieder van groene elektriciteit en een milieuvriendelijke werkwijze, kan je bij Tariefchecker.be een gratis, onafhankelijke en correcte energievergelijking laten uitvoeren.