De afgelopen maanden koersten de energietarieven op een laagtepunt. Logisch, het industriële verbruik lag op apegapen. Nu veel ondernemingen weer operationeel zijn zien we de energieprijzen weer licht stijgen. Al bij al blijven de stijgingen momenteel beperkt, maar het is wel iets om in de gaten te houden. 

 

Nog steeds de moeite om energieprijzen te vergelijken

 

Het gemiddelde energiefactuur daalde in de lockdown met zo’n 100 euro. Een fikse besparing voor een gezin waar je een heel aantal andere dingen mee kan doen. In juli liggen de prijzen echter al een fractie hoger dan in juni. Zo is er een meerkost van zo’n 30 euro voor elektriciteit en om en bij de 15 euro voor aardgas. Geen dramatische stijging op jaarbasis, zeker niet dat als je weet dat je als je de prijzen van januari neemt, zo’n 170 euro meer kwijt was op jaarbasis. We doen dus met zijn allen nog steeds een goede zaak op het vlak van energieprijzen, maar een stijging is wel ingezet. 

 

Switchen van energieleverancier is interessant

 

Heb je nog geen energietarieven vergeleken? Dan is het nu echt wel het moment om te handelen. Gebruik Tariefchecker om de voordeligste energieleverancier op de kop te tikken en je prijzen te drukken. De keuze is er dan tussen vast en een variabel contract. Je gaat er – zeker als je nog nooit je energietarieven hebt vergeleken – sowieso stevig op vooruit, maar een variabel contract lijkt momenteel het meest interessant. Op elektriciteit kun je zo tot 100 euro meer besparen en op aardgas zelfs 180 euro. Op jaarbasis toch zeker geen onaardige sommen. 

 

Prijzen terug in stijgende lijn

 

Als de coronacrisis niet opnieuw in alle hevigheid losbarst, is de kans groot dat de komende periode de energietarieven zullen stijgen. Zelfs dan zit u met een variabel contract goed. Ben je op zoek naar meer gemoedsrust, dan is er nu ook niets mis om voor een vast tarief te opteren. 

 

Vergelijken van energieprijzen loont

 

Weet dat vergelijken loont. Het duurste en het voordeligste energiecontract ligt nu wel echt mijlenver uit elkaar. Voor hetzelfde verbruik kan de energieprijs zo’n 400 euro per jaar schelen. Betaal jij graag 400 euro te veel of investeer je liever enkele minuten in het vergelijken van de energieprijzen op Tariefchecker?