Onmogelijk? Nee, hoor. De afgelopen week daalden de energieprijzen nog verder. Zon, een briesje en heel wat minder verbruik: het waren deze 3 factoren die de elektriciteitsprijzen onder het nulpunt deden zakken. Heb jij daar al van geprofiteerd? We mogen hopen van wel. Nu gebruik maken van Tariefchecker.be kan je honderden euro’s doen besparen. Wie weet komt dit momentum nooit meer terug. 

 

Veel minder energie verbruikt 

 

Als consument kun je niet rechtstreeks profiteren van prijzen die onder het nulpunt zakken, maar reken maar dat de energieprijzen momenteel bijzonder laag zijn. Nu is het zakken van de energieprijs geen nieuw fenomeen. Als de zon volop schijnt en de windturbines draaien op volle toeren, dan komt het wel meer voor. Maar de afnemende energieconsumptie met de coronacrisis geeft wel een bijkomend effect. Zo geeft Elia aan dat er in maart al 16% minder energie verbruikt werd. Te verwachten is dat dit in april nog zal dalen. 

 

Energie wordt verhandeld op een beurs de Belpex. Het is één van de kanalen waar energie aangekocht wordt. Daar belanden de energieprijzen tegenwoordig vaak in het negatief. Ondertussen zijn er zelfs bedrijven die geld krijgen om energie af te nemen, een beetje de omgekeerde wereld dus. 

 

Energieprijzen op bodemkoers

 

Wil dit zeggen dat je als consument in dezelfde mate profiteert? Nee, jammer genoeg niet. Zulke momentopnames wegen immers amper door in de energieprijzen. Bovendien vormt de werkelijke energieprijs maar een beperkt onderdeel van je energiefactuur. Taksen en andere kosten blijven wel gelijk, waardoor de impact al bij al beperkt blijft. 

 

Profiteer nu! 

 

Toch zijn door de coronacrisis de energieprijzen momenteel uitzonderlijk laag. Het zou dus zonde zijn er niet van te profiteren. Vaak zijn de prijzen nu merkelijk lager dan wanneer je jaren geleden een contract aanging. Vergelijk dus zeker je energietarief met de huidige tarieven en stap over. Bij Tariefchecker helpen we je graag een handje en zorgen we voor een vlekkeloze overstap.