Hoewel het totale elektriciteitsverbruik tijdens de lockdown stevig terugliep, verbruikten gezinnen toch meer energie. Logisch want we zaten met zijn allen veel meer thuis. Dit resulteerde in een meerverbruik van 3%, wat al bij al nog meevalt. Dit blijkt uit de data die Engie bekend maakte. 

Ondanks het meerverbruik betaal je waarschijnlijk toch minder dan voordien op je elektriciteitsfactuur. Waaraan dit ligt? De elektriciteitsprijzen zijn de voorbije maanden stevig gekelderd. 

Telewerken zorgde voor een hogere elektriciteitsfactuur. De eerste weken was er immers een zeer stevige daling, maar vanaf dat we met zijn allen gingen telewerken schoot het verbruik opnieuw de hoogte in. We bleven allemaal binnen, waardoor er logischerwijs meer energie werd verbruikt. De data van Engie kwamen uit de slimme thermostaat boxx, die het energieverbruik monitort. Deze data gaven een gemiddelde stijging van 3% aan. 

Elektriciteit gemiddeld 13% goedkoper dan vorig jaar

Ondanks het hogere verbruik betaalt u toch waarschijnlijk minder. Elektriciteit is vandaag de dag immers zo’n 13% goedkoper dan in dezelfde periode vorig jaar. Zeker wanneer u recent bent overgestapt nadat je je energietarieven hebt vergeleken, bespaar je ongetwijfeld een flinke som. Door goed te vergelijken en te kiezen voor de voordeligste energieleverancier zijn besparingen tot 20% mogelijk. Een aardige som die je aan heel wat leukere zaken kunt besteden. Een recente studie toonde aan dat het gemiddelde verschil tussen de goedkoopste en duurste elektriciteitsleverancier zo’n 200 euro bedraagt. 

Zelf minder betalen voor uw elektriciteit 

Wens je ook zelf minder te betalen voor je elektriciteit, vergelijk dan vandaag nog de elektriciteitstarieven via Tariefchecker.be. Natuurlijk helpt het ook om minder energie te verbruiken. Maak optimaal gebruik van toestellen op zonne-energie en zet de verwarming helemaal uit. Door ook de wasmachine en droogkast minder te gebruiken bespaar je ook. Daarnaast loont het altijd de moeite om te investeren in hernieuwbare energieoplossingen. Denk daarbij aan warmtepompen, energieboilers en zonnepanelen.