Het loont om geregeld je energiefactuur onder de loep te nemen en te switchen van energieleverancier. Maar ook fundamenteel kun je stappen zetten om energie te besparen. Door je woning te renoveren/BENOveren kun je stevig op je energiefactuur besparen en een nieuwe website wijst je de weg. 

 

BENOveren loont

 

Op www.mijnbenovatie.be, een website die ondersteund wordt door de Vlaamse Overheid ontdek je hoe energiezuinig je woning is, welke werken er nodig zijn om je woning te optimaliseren en wat dat ongeveer gaat kosten. Zo heb je meteen een totaalbeeld. 

 

Doelstellingen Renovatiepact 2050 behalen

 

Tegen 2050 moet elke woning in Vlaanderen energiezuinig zijn. Meer nog elke woning moet dan op hetzelfde energetische niveau zitten als de huidige nieuwbouwwoningen. Een pittige uitdaging, maar het staat wel in het Renovatiepact 2050. Via Mijnbenovatie.be wil de overheid de Vlaming alvast een duwtje in de rug geven om te ‘BENOveren’ oftewel beter renoveren. Dit gaat nog een stukje verder dan simpelweg renoveren en het laaghangende fruit plukken. We zullen met zijn allen anders moeten gaan denken en handelen. 

 

Akkoord, maar waar zit nu de meerwaarde van de website? Wel, op de site kun je alvast testen hoe energiezuinig je woning nu is. Vervolgens kun je uitzoeken welke werken er nodig zijn, hoe je dit aanpakt en hoeveel die aanpassingen ongeveer zullen kosten. Op de website vind je gelijk ook alle renovatiepremies waar je eventueel voor in aanmerking komt. Handig, want zo mis je geen enkele premie waar je recht op hebt. Als snel zul je merken dat BENOveren loont. 

 

Bespaar met BENOveren op je energiefactuur

 

De voordelen zijn duidelijk. Niet alleen bespaar je onmiddellijk op je energiefactuur, zeker als je dit ook nog eens combineert met de goedkoopste energieleverancier, je krijgt er ook nog een heel aantal aantrekkelijke premies voor. Zo verdien je je investering snel terug.