Al eens over een slimme thermostaat nagedacht? Voor deze winter is het misschien te laat, maar weet dat een slimme thermostaat veel meer is dan een gadget. Naast het kiezen voor de voordeligste energieleverancier kan ook een slimme thermostaat je veel geld opleveren. Hoe je dat klaarspeelt? Wel, we geven je het hier even mee: 

 

  1. Gedetailleerde gegevens over je verbruik
    Een slimme thermostaat geeft je heldere inzichten over je energieverbruik. En nee, hier hoef je geen wetenschapper voor te zijn om dit te begrijpen. Sensoren geven het toestel de nodige info door, waarna de thermostaat deze bundelt in super overzichtelijke statistieken. Zowel het verbruik van gas, elektriciteit als water kan gemonitord worden. Per toestel is het mogelijk om inzicht te krijgen in het verbruik, waardoor je weloverwogen beslissingen kunt nemen. Maandelijks krijg je sowieso glasheldere rapporten die je kunt vergelijken met anderen, zo weet je meteen waar besparingen mogelijk zijn.

  2. Controle vanop afstand
    Met een slimme thermostaat zit jij aan de knoppen. Met een app kun je vanop afstand je thermostaat aansturen, waardoor je je verbruik altijd kan bijstellen. Jij bepaalt wanneer je wel of niet verwarmt, kunt ingrijpen bij onverwachte omstandigheden en uiteraard is het prettig thuiskomen in een warm huis. Beperk je onnodig energieverbruik en investeer in een slimme thermostaat.

  3. Bespaar honderden euro’s per jaar
    Door energietarieven te vergelijken en te switchen kun je heel wat geld besparen, maar een slimme thermostaat kan daar nog een flink schepje bovenop doen. Je houdt voortdurend je energieverbruik in de gaten, waardoor je snel op veranderingen kunt inspelen. Is je verbruik hoger dan voorzien, dan kun je dit in één oogopslag zien. 

 

Combineer je slimme thermostaat met een energievergelijking

 

Hoe je maximaal bespaart? Door de goedkoopste energieleverancier te combineren met een slimme thermostaat. Zo geniet je én van het voordeligste tarief en heb je je verbruik nog zelf in de hand ook. Start je energievergelijking op Tariefchecker en zet de eerste stap.