Energieleverancier verhuizen

Het is zover, je staat op het punt te verhuizen. De verhuisdozen staan klaar, de werkkrachten zijn opgetrommeld en enkele uren later is alles in kannen en kruiken. Maar waar moet je allemaal aan denken en vergeet je niets? Heb je er bijvoorbeeld ook aan gedacht je energieleverancier te verwittigen en de nodige maatregelen te nemen? Wij geven alvast even een handig overzicht mee van de te ondernemen stappen bij een verhuis.

 

Verhuis checklist

 

Een maand op voorhand: Analyseer je doorlopende opdrachten

 

Verhuizen heeft vaak een nieuwe situatie tot gevolg? Ga je nu je 50 km verder woont nog naar dezelfde fitness? Analyseer al je doorlopende opdrachten en zet overeenkomsten stop die je niet meer gaat gebruiken. Geef aan de bedrijven waar je een domiciliëring bij hebt lopen en aan je bank je nieuwe adres door.

 

Twee weken op voorhand: Verwittig de verzekeraar van je wagen

 

Verhuizen kan ook een invloed hebben op je autoverzekering. Geef je verzekeringsagent dus je verhuizing door. Een fout adres op je papier kan leiden tot niet verzekerd en dat wil je toch vermijden?

 

Twee weken op voorhand: Verander je adres

 

Verander officieel je adres bij de instanties en geef het ook door aan de post. Zo hoef je je er last minute geen zorgen over te maken.

 

Een week op voorhand: Regel je financiën

 

Zorg dat alle paperassen en betalingen van je vorige woonst afgehandeld zijn, dan heb je daar alvast ook geen omkijken meer naar tijdens en na de verhuis.

 

Een week op voorhand: Regel het overzetten van je energie

 

Aan de praktische kant van de gevolgen voor je energiecontract bij je verhuis en hoe je dit het best aanpakt, hebben we bij Tariefchecker al eens een volledig artikel gewijd. Het komt er in een notendop op neer van zorgvuldig het energieovernamedocument in te vullen en dit voor zowel het oude als het nieuwe adres. Daar worden de definitieve elektriciteits- en gasmeterstanden in opgenomen. Dit is het uitgelezen moment om de tarieven van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Zo kan je in je nieuwe huis met de goedkoopste leverancier van start gaan. 

 

Tip: Vraag aan de vorige eigenaar wat zijn verbruik was. Zo heb je een vergelijkingsbasis!

 

Is het je eerste huis of appartement? Het loont zeker de moeite om alle energieleveranciers eens grondig te vergelijken op Tariefchecker. Ook als je al een lopend contract hebt is dit het ideale moment om dat een kritisch te bekijken. Door de tarieven te vergelijken op met de Tariefchecker en voor de goedkoopste oplossing te kiezen kan je heel wat euro’s besparen!

 

Een dag op voorhand: Trek foto’s van de aansluitingen van je elektronisch apparaten

 

Verhuizen betekent kabels lostrekken, maar je moet ze op je nieuwe adres wel weer juist kunnen inpluggen. Je kan heel wat tijd en frustratie besparen door foto’s te nemen vooraf.

 

Een dag op voorhand: Een 24-uren doos

 

Na een verhuis ben je waarschijnlijk stikkapot en ga je echt niet meer uitpakken. Het is dan wel handig van alle noodzakelijke zaken in één doos te hebben zitten. Beschouw het maar als je overlevingskit. Keukenrol, wc-papier, kartonnen bordjes, bekertjes en bestek, sponsjes en nog enkele spulletjes. Zo moet je niet onmiddellijk alle dozen beginnen doorploegen.

 

De dag van je verhuis: Vul de overnamedocumenten in van je elektriciteitsleverancier

 

De dag van je verhuis is het uitgelezen moment om de overnamedocumenten van je elektriciteitsleverancier in te vullen. Geen tijd in alle drukte? Neem dan minsten een foto van je meterstanden, zodat je deze achter kan invullen.

 

Een week na je verhuis: Bezorg de overnamedocumenten aan je elektriciteitsleverancier

 

Bezorg binnen de week na je verhuis de ingevulde en ondertekende overnamedocumenten aan je elektriciteitsleverancier.