Energiegebruik

Uit de cijfers van de VREG bleek dat in januari maar liefst 124.105 gezinnen en bedrijven van elektriciteitsleverancier wisselden. 99.949 gezinnen en bedrijven switchten van aardgasleverancier. Het is duidelijk switchen van energieleverancier loont.

Meer gezinnen switchen van energieleverancier

Hoewel deze aantallen net iets lager liggen dan in dezelfde periode vorig jaar, blijft het een aanzienlijk aantal. Het gaat immers om het tweede hoogste switchniveau dat ooit werd behaald. Gezinnen beseffen steeds meer dat vergelijken loont en dat overstappen van energieleverancier geen helse klus is. Al moeten we meegeven dat het stopzetten van de activiteiten van Energy People en Comfort Energy, natuurlijk ook meespelen in deze resultaten. De klanten van deze energieleveranciers werden als het ware gedwongen om te switchen.

Power Online winnaar in januari

Van deze stopzettingen en van het switchgedrag profiteerde Power Online (Mega) het meest. Zij gingen er met 1,26% op vooruit. De stopzetting van Energy People en Comfort Energy speelt hier ongetwijfeld een rol. Deze leveranciers gaven immers een aanbeveling voor Power Online mee. Ook Elegant en Lampiris wisten klanten te winnen, terwijl Engie Electrabel en Eneco Belgium meer klanten zagen vertrekken. Het feit dat er veel klanten switchen wijst op een gezonde markt waar de concurrentie kan spelen. 

Ook switchen van energieleverancier?

Het gevoel dat je ook teveel aan het betalen bent voor je energie? Doe eens een vergelijken op Tariefchecker en switch naar een energieleverancier die voordeliger is. Besparingen tot honderden euro’s per jaar zijn mogelijk.