Geld besparen switchen energieleverancier

Ok, bovenstaande titel is lichtjes overdreven, we geven het toe. Alhoewel, maar liefst 19.81% van de gezinnen en bedrijven veranderden vorig jaar effectief van energieleverancier. In absolute aantallen wil dit zeggen dat 672.974 klanten hun energieleverancier inwisselden. In 2016 waren dit er 674.643, amper een verschil dus. Dit blijkt uit de recentste cijfers van het VREG.

 

Minder gezinnen stappen over, meer bedrijven

 

Waar het aantal gezinnen dat overstapte licht daalde, stapten er wel meer bedrijven over. In totaal maakten 514.846 gezinnen en 158.128 bedrijven de overstap naar een andere elektriciteitsleverancier. Ook het aantal aardgas klanten dat overstapte daalde licht. Het aantal zakte van 475.026 in 2016 naar 471.856. Ook hier maakten minder gezinnen de overstap, maar wel meer bedrijven. Ondernemingen zijn duidelijk aan het vergelijken gegaan en kiezen nu resoluut voor een overstap indien ze kunnen besparen. 

 

Tariefchecker ziet aantal overstappers verdubbelen

 

Er mogen dan misschien net iets minder bedrijven en gezinnen de overstap hebben gemaakt in 2017, dan in 2016, ze deden dit wel steeds vaker via Tariefchecker. In 2017 zagen we maar liefst een verdubbeling van ons klantenbestand. Steeds meer mensen vinden de weg naar Tariefchecker, vergelijken en stappen ook effectief over. Logisch als je weet dat door energieleveranciers te vergelijken, je tot honderden euro’s kan besparen en het helemaal geen moeite kost. Nog niet overgestapt? Vergelijk vandaag nog de tarieven en stap over, je besparing ligt voor het grijpen.