mijn energie vergelijken vreg

De Vreg (Vlaamse regulator voor de gas- en elektriciteits markt) beschikt met zijn “V-test” nog steeds over de meest bekende en populaire energievergelijker in Vlaanderen. Toch kan je best twee keer nadenken voor je op de vreg energie vergelijken gaat. We leggen hier even uit waarom.

Mijn energie vergelijken op een officiële vergelijker zonder kortingen?

Veel Vlamingen associëren de Vreg met betrouwbaarheid. Het is namelijk een “officiële vergelijker”, in tegenstelling tot de zogenaamde “commerciële” vergelijkers zoals Tariefchecker.

In de praktijk vergelijk je echter op de officiële en commerciële vergelijkers exact dezelfde energietarieven en dezelfde energieleveranciers, er is dus geen wezenlijk verschil in “betrouwbaarheid”.

Sterker nog: als je op zoek gaat naar de goedkoopste energieprijzen is Vreg wellicht de minst betrouwbare energievergelijker omdat ze geen promoties en aanbiedingen bevat! Tariefchecker daarentegen onderhandelt voor jou de meest interessante energiekortingen met de verschillende energieleveranciers, en geeft je zelfs de laagste prijsgarantie voor energie.

Om je een idee te geven: de kortingen die je bij Tariefchecker kan scoren betekenen al snel een verschil van 20% of meer op je energiefactuur. Afhankelijk van je verbruik kan je dus een energievoordeel tot meer dan €350 mislopen!

Tariefchecker vs energie vergelijken op de Vreg?

In 2014 publiceerden we al dit artikel over het gebruiksgemak van de V-test in vergelijking met die van Tariefchecker: Vreg energie vergelijk – verschillen met Tariefchecker. Dit is intussen al weer even geleden, dus bezorg ik je graag een update van de voordelen van Tariefchecker (anno 2020) t.o.v. de Vreg energievergelijker:

  • Tariefchecker maakt de combinatie tussen gas en elektriciteitstarieven die dezelfde eigenschappen hebben: bvb. 1 jaar vast voor zowel gas als elektriciteit, of ‘online’ tarieven met elkaar combineren. Bij VREG heb je die mogelijkheid niet.
  • VREG toont eerst elektriciteit, maar de grootste besparingen zitten vaak op gas. Het is dus niet logisch om mensen eerst op basis van elektriciteit te laten kiezen, en dan ‘gas erbij nemen’
  • Tariefchecker werkt met ‘deeplinks’ die je garanderen de juiste tarieven en eventueel kortingen bij de leverancier te bekomen. Zo kan je daarna niet meer verward worden door andere aanbiedingen als je op zoek bent naar jouw tarief op de site van de leverancier. Sommige leveranciers gaan ook expliciet hun goedkoopste tarieven verstoppen, bij ons kom je toch direct in het juiste klant-worden-formulier
  • Tariefchecker werkt met gefaseerde informatie, niet alles in 1 onoverzichtelijke tabel met 20 icoontjes die in de footer worden uitgelegd
  • Tariefchecker laat je stapsgewijs filteren en sorteren. Wil je wel groene energie, maar enkel als de kosten niet te hoog zijn? Bekijk eerst het goedkoopste, en filter daarna op enkel groen en dan weet je direct hoe de verhoudingen zijn.
  • Tariefchecker volgt gratis en vrijblijvend jouw contract op in de komende jaren, VREG biedt een online vergelijker aan maar daar stopt het dan ook.
  • Tariefchecker geeft daarnaast ook nog eens een gratis Win for Life kraslot weg aan iedereen die via onze website van leverancier verandert.
  • Tariefchecker biedt de Energie Laagste Prijs Garantie, de VREG toont geen kortingen en kan je dus ook nooit de laagste prijzen geven.

 

energie vergelijken vreg

Correctheid van de vergelijking gegarandeerd!

Alles staat en valt uiteraard met de correctheid van de vergelijking. Tariefchecker maakt er een erepunt van zo goed als mogelijk met de juiste tarieven te rekenen. Dat geldt niet alleen voor de energietarieven (die we van de energieleveranciers krijgen) maar ook van de nettarieven en de taksen. Tenzij afrondingsfouten komen de berekeningen perfect overeen, en zoals eerder aangehaald is vooral het onderling verschil belangrijk eerder dan het absolute prijsniveau.

Doe vooral zelf eens de test als je twijfelt: schakel op Tariefchecker kortingen uit en doe een aparte vergelijking voor gas en voor elektriciteit, om na te gaan of je dezelfde prijzen ziet als de VREG. Daarna kan je het jezelf uiteraard gemakkelijk maken door voortaan de juiste leverancier bij Tariefchecker te kiezen (mét kortingen).

Overtuigd dat Tariefchecker jou het snelst en efficiëntst naar jouw beste leverancier leidt?

Start je vergelijking dan NU en profiteer van de exclusieve kortingen!