Energiebijdrage kosten

Eerder schreven we al dat we in het recente verleden met zijn allen teveel hebben betaald voor onze energiebijdrage, maar een oplossing lijkt nu in de maak. De federale regering bekijkt immers een voorstel van federaal energieminister Marie-Christine Marghem, om het teveel betaalde bedrag terug te laten vloeien.

 

Oplossing voor teveel betaalde energiebijdrage in de maak

 

Al enkele jaren zit het teveel betaalde bedrag door de consument opgepot bij de distributienetbeheerders. De staat wordt hier dus zeker niet slechter van, maar de consument is de dupe. Het zou gaan om een bedrag van 75 miljoen euro. In Brussel en Wallonië is de fout ondertussen rechtgezet en teruggestort, maar de Vlaming blijft tot op heden in de kou staan. Het is alvast een positief feit dat er aan een oplossing gewerkt wordt en dat een voorstel op tafel ligt. Nu nog overgaan tot de officiële terugstorting…

 

Wachten op juridisch kader

 

Waarom het zo tergend traag gaat? Omdat Vlaams minister van energie Bart Tommelein weigert te handelen zonder juridische basis en hij eerst dit uitgeklaard wil zien. Andere partijen zijn wel te vinden voor een onmiddellijk terugbetalingen en geven aan daarna wel te zien wat ervan komt. Bart Tommelein gaf al eerder aan dat hij de wetten en decreten niet kan negeren en dat ook weiger te doen.

 

Bespaar onmiddellijk op je energie

 

Je kan natuurlijk passief afwachten en kijken wanneer je je centjes terug krijgt, of je kan al onmiddellijk een heel stuk recupereren door op zoek te gaan naar de goedkoopste energieleverancier. Door de Tariefchecker te gebruiken, weet je binnen de 5 minuten hoeveel geld je kan besparen door van energieleverancier te veranderen. Zo bespaar je onmiddellijk en kan je de terugbetaling van je energiebijdrage als een leuk extraatje beschouwen.

 

Bron: Belga / HLN