Stopbord

Waarschijnlijk ben je al verschillende keren telefonisch gecontacteerd door medewerkers van energieleveranciers met een fantastisch aanbod. Dit kan best waar zijn, maar wees altijd kritisch. Hetzelfde moet je zijn voor huis-aan-huisverkopers van energie. Vorig jaar werden er maar liefst 483 klachten opgetekend over deze praktijk, 13% meer dan het jaar voordien. Energieleveranciers of althans hun partners willen al weleens een loopje nemen met de wet.

Huis-aan-huisverkopers van energie met minder goede bedoeling

Vaak kiezen de energieverkopers, waarvan sommigen blijkbaar minder goede bedoelingen hebben er oudere of zwakkere slachtoffers uit. Voor je het weet ben je van energieleverancier verandert en dit draait niet altijd voordeliger uit. Laat je in elk geval niet om de tuin leiden en laat je niet overhalen tot een handtekening als je niet wil overstappen of niet weet wat je tekent. Laat je ook geen afspraak opdringen als je daar geen behoefte aan voelt! Weet trouwens dat je:

  • Steed 7 dagen bedenktijd hebt, ook als je je energiecontract al getekend hebt
  • Vergelijken altijd loont
  • Je nooit overhaast moet beslissen of onder druk moet laten zetten door een huis-aan-huisverkoper
  • Je maar beter de kleine lettertjes leest

Meer en meer klachten over huis-aan-huisverkopers van energie

De ombudsman van energie, Eric Houtman, geeft alvast aan zeer geregeld klachten te krijgen. Het gaat vaak om dezelfde bedrijven en huis-aan-huisverkopers die daarbij in de picture komen. Meer en meer energieleveranciers doen beroep op deze praktijken en schakelen daarbij personen en bedrijven in die steeds inventiever en agressiever worden. Het feit dat de druk op de energiemarkt toeneemt, maakt de situatie nog erger.

Kies zelf je energieleverancier

Wil je zelf de touwtjes in handen nemen, in alle rust vergelijken en voor de beste deal tekenen? Kies voor Tariefchecker. Daar zet niemand je onder druk, maar kun je de prijzen van alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Jij kiest de meest voordelige leverancier en Tariefchecker regelt de overstap. Zonder druk of kleine lettertjes. Laat dus de volgende keer de afspraak met een verkoper gerust schieten.