Goedkoopste gasprijzen door Corona crisis

“Never waste a good crisis” zei Winston Churchill, een waarheid als een koe. De gas- en elektriciteitsprijzen zijn gekoppeld aan de olieprijzen en aangezien die historisch laag staan, volgen ook onze energieprijzen.

Gas en elektriciteit 50% goedkoper dan eind 2018

De grafieken hieronder tonen de basisprijzen voor een vast tarief sinds begin 2018. Kijk vooral naar de blauwe curves aangezien die de prijs tonen voor afname van elektriciteit in 2021.

CoVID-19 crisis doet energieprijzen zakken tot laagste niveau in jaren

Hieronder zien we dat ook aardgas meer dan 50% gezakt is ten opzichte van het hoogste punt in  2018:

Goedkoopste gasprijzen door Corona crisis

 

Hoe kun jij profiteren van de goedkope energieprijzen?

De grafieken hierboven zijn lange termijn prijzen voor vaste tarieven. Ook de variabele tarieven staan momenteel laag, maar gezien hun variabel karakter zal dat maar van korte duur zijn. Wil je dus echt profiteren, moet je nu voor een vast tarief kiezen.

Daarnaast is het natuurlijk cruciaal dat je een nieuw contract kiest, anders krijg je de nieuwe tarieven sowieso niet. Wil je dus besparen op je energiefactuur, dan moet je nu:

  1. een nieuwe leverancier kiezen: als je bij je huidige blijft zal je geen kortingen krijgen, en ook die zijn belangrijk om besparingen te realiseren
  2. een vast tarief kiezen: variabele tarieven verliezen hun voordeel van zodra de crisis over is

Online energieleveranciers vergelijken en een contract regelen is eenvoudig en op een paar minuutjes gedaan. Het helpt als je een factuur bij de hand hebt, zelfs al is het een voorschotfactuur. Daar staat namelijk de EAN-code op, en dat is het enigste ‘specifieke gegeven’ dat je nodig hebt. Nog een paar redenen om via Tariefchecker te vergelijken en over te stappen:

  1. je hebt bij ons een laagste prijs garantie: ergens goedkoper gezien? Dan betalen wij jou het verschil dubbel terug
  2. je kan tot 2000€/maand winnen dankzij het Win 4 Life kraslot dat je van ons krijgt bij bevestigde overstap
  3. wij blijven je contracten ook in de toekomst opvolgen, zodat je opportuniteiten zoals deze nooit meer mist

Start nu jouw vergelijking en bespaar maximaal op je energiefactuur.