Hoewel het leven steeds duurder wordt is er ook goed nieuws, ook in 2019 en begin dit jaar blijven de energieprijzen dalen. Vergelijk, switch en profiteer, want het momentum is er, aan jou om het te grijpen. 

 

Uit een onlangs gepubliceerde overzicht van de CREG blijkt dat een gemiddeld gezin in december 2018 jaarlijks 964 euro betaalde. Een jaar later bleek dit slechts 913 euro te zijn. Een daling met 5%, geen fortuin, maar mooi meegenomen. De prijs van gas viel dan weer terug van 1.490 euro naar 1.052 euro. Een daling van bijna 30%. Stevige kortingen die nog een stuk hoger kunnen uitvallen door energieprijzen te vergelijken en te switchen. Wie kort op de bal speelt kan zonder al te veel moeite nog meer besparen. 

 

Lagere energieprijzen komen niet uit de lucht gevallen

 

De omstandigheden waren vorig jaar gunstig. De nucleaire installaties kende geen grote problemen, een groot verschil met 2018. Bovendien waren de temperaturen uiterst zacht en werd er heel wat energie opgewekt door de wind en de zon. Stuk voor stuk factoren die de prijsdaling verklaren. In Vlaanderen mochten we dan ook nog eens rekenen op licht dalende distributietarieven. 

 

Overstappen staat gelijk aan een lagere energieprijs

 

In 2019 stapte meer dan een kwart van de gezinnen over naar een andere energieleverancier. Een mijlpaal die we ook bij Tariefchecker hebben mogen ervaren. Wij wisten een recordaantal mensen aan lagere energieprijzen te helpen. Tel daar nog heel wat investeringen in betere isolatie bij en je weet dat heel wat gezinnen tot honderden euro’s hebben kunnen besparen. Ben jij daar niet bij, dan is het nu tijd om in actie te schieten. 

 

Profiteer nu van het momentum

 

Ook in het begin van 2020 waren de temperaturen mild en draaien de windturbines volop. De distributiekosten blijven dalen en dit over het gehele land. Het is dus het moment om te profiteren van lagere energieprijzen. Zet een vliegwiel op je besparingen, vergelijk de tarieven via Tariefchecker en stap over. Op het vlak van elektriciteit vallen er nu echt zaakjes te doen. Besparingen tot 8% zijn zeker en vast mogelijk. De energiemarkt blijft immers super competitief en wij hebben een perfect zicht op de laagste tarieven en alle aanbiedingen.

 

Vergelijk vandaag nog je energietarief met dat van andere spelers op de markt en zorg dat je energiecontract niet stilzwijgend verlengd wordt.