Energieleveranciers vergelijken

Bij Tariefchecker zijn we al jaren dé specialist in het vergelijken van energietarieven. Dat we nodig zijn, dat is al langer duidelijker, want het vergelijken van energietarieven wordt er niet makkelijker op en de prijzen kunnen de komende periode weer fiks gaan stijgen. Dat zeggen niet enkel wij, maar dat geven ze ook heel duidelijk aan in Trends.

 

Energieleveranciers mogen opnieuw indexeren

 

Waar die prijsstijging vandaan komt? Heel simpel, het vangnetmechanisme waardoor energieleveranciers hun prijzen niet mochten indexeren is opgeheven. Concreet: energieleveranciers mogen terug maandelijks indexeren op basis van de erg volatiele energiebeurzen! Vergelijken wordt dus belangrijker dan ooit, maar welke consument ziet door de bomen het bos nog?

 

Nu, het is misschien wel te kort door de bocht dat het opheffen van het vangmechanisme, onmiddellijk tot hogere energieprijzen gaat leiden, maar de kans is wel bestaande. De energieleverancier krijgen in elk geval meer vrijheid en we hoeven er vast geen tekening bij te maken dat dit niet altijd ten goede komt van de consument…

 

Voortdurend vergelijken loont

 

Heel wat specialisten raden in elk geval aan, voortdurend de prijzen te vergelijken. Niet één keer per jaar, maar veel frequenter. Een tool als Tariefchecker is daarbij natuurlijk het perfecte hulpmiddel. Aangezien de energiebeurzen enorm volatiel zijn, kunnen de prijzen maandelijks sterk schommelen. Je houdt dus maar beter geregeld de vinger aan de pols.

 

Traditioneel is de herfst trouwens de periode waarin je de hoogste kortingen en scherpste tarieven kan scoren. De verschillen tussen de energieleveranciers lopen dan hoog op.

 

Kijk uit voor de addertjes

 

Een veelgebruikt addertje bij energieleveranciers? Na een jaar goedkope energie wordt je vaak naar een veel duurder tarief omgezet. Misleidingen komen veelvuldig voor en de kleine lettertjes lezen is zeker en vast aangewezen. Maar wie begrijpt deze? Bij Tariefchecker vlooien we het in elk geval voor je uit, zodat je er steeds zeker van kan zijn dat je de laagste prijs betaalt voor je energie. Doorprik loze beloftes, laat je niet vangen door onmogelijke kortingen en neem het heft in handen.

 

Uiteraard bestaat de kans – nu de energieleveranciers opnieuw maandelijks mogen indexeren – het factuur nog onoverzichtelijker wordt. Een situatie waar enkel de energieleverancier garen kan spinnen.

 

Vergelijk nu

 

Wil je anticiperen op de nieuwe indexeringen? Vergelijk vandaag nog op Tariefchecker en bespaar!