Over de torenhoge prijs van de elektriciteit hebben we hier al vaak geschreven. Voorlopig lijkt er nog geen einde aan te komen aan de hoge prijzen, al voert de regering nu wel de forcing om maatregelen te nemen die de prijzen kunnen drukken. Ondertussen haalde ook energieleverancier Eneco de pers. Eerder had de leverancier aangegeven de eerder beloofde prijsgarantie voor 13.000 klanten in te trekken, maar het bedrijf keert nu op zijn stappen terug.

Eneco keert op stappen terug 

Eneco, de op twee na grootste energieleverancier in ons land, gaat nu toch de prijsgarantie die het eerder had afgesproken met 13.000 klanten verlengen. In december schreef het bedrijf zo’n 13.000 klanten, goed voor 18.000 aansluitingen aan, die een contract van onbepaalde duur hadden, maar waarvan de prijsgarantie was vervallen. Eneco bood hen als alternatief een variabel contract aan, wat voor een stortvloed aan klachten zorgde. De tarieven liggen vandaag de dag immers een pak hoger dan toen de klanten hun originele contract afsloten. Een fikse meerkost voor heel wat gezinnen die hier op het zachtst gezegd niet mee in hun nopjes waren.

De enorme hoeveelheid aan klachten en negatieve publiciteit, deed CEO Jean-Jacques Delmée terugkomen op de eerder genomen beslissing. De situatie wordt teruggedraaid naar de situatie zoals deze voor het schrijven was, waardoor de klanten alsnog van een aantrekkelijk tarief blijven genieten. De prijsgarantie wordt eenmalig verlengd.

Zelf genieten van de scherpste energietarieven op de markt? Doe dan vandaag nog de vergelijking op Tariefchecker. Ondanks de hoge tarieven loont vergelijken altijd en kun je toch nog besparen op je energiefactuur. Vandaag de dag is het niet echt aantrekkelijk om een vast contract af te sluiten, maar een variabel contract kan wel een meerwaarde en besparing betekenen.