Besparen op energiefactuur met de goedkoopste energieleverancier

Zit jij ook vaak naar je energiefactuur te staren, maar heb je geen idee waar alle getallen vandaan komen? Je bent niet alleen. Voor heel wat mensen zijn de energiefacturen simpelweg te moeilijk.

Simpele energiefactuur, heldere tarieven

De politici zijn daar nu ook achter en willen dat de Vlaamse overheid er iets aan doet. Duidelijke energiefacturen zonder bijkomende regeltjes van de overheid. Vlaams volksvertegenwoordiger Andries Gryffroy is daar een voortrekker in. “Het is aan de energieleveranciers om hun facturen simpeler te maken, de bal ligt in hun kamp. Deze kunnen zelf steeds het meest voordelige energiecontract vermelden, alsook de duurtijd van energiecontracten.

Consument niet altijd voordelig af

De energiefactuur is te ingewikkeld en niet transparant. Daardoor kiest de consument niet steeds voor het meest voordelige contract en de beste voorwaarden. Dat is een probleem voor alle consumenten die hun energiefactuur onvoldoende begrijpen. Het treft vooral de sociaal zwakkeren.

Voorstel in Vlaams parlement om energiefactuur aan te passen

In het Vlaams parlement werd alvast het voorstel gelanceerd om de energieleveranciers op te roepen om de einddatum van het contract en het meest voordelige contract steeds duidelijk en prominent te vermelden op de energiefactuur.

Zeker zijn van het voordeligste tarief

Of de facturen nu duidelijk zijn of niet, met Tariefchecker ben je er zeker van dat je tarief het laagste is op de markt. Wij vergelijken dagelijks de tarieven van alle energieleveranciers op de markt en bereken voor jou het voordeligste tarief. Niet enkel bespaar je vaak tot honderden euro’s, we regelen ook de volledige overstap. Laat de facturen maar onduidelijk zijn, jij betaalt geen cent teveel.