Onlangs kwam de CREG weer met de zesmaandelijkse cijfers op de proppen, die een blik werken op de energieprijzen voor de consument. Het hoeft waarschijnlijk niet te verbazen dat de gemiddelde prijs in de periode maart 2017 – maart 2018 met 5.69% steeg in Vlaanderen.

 

Niet enkel in Vlaanderen stegen de elektriciteitsprijzen, ook in Brussel (+6.54%) en Wallonië (+4.59%) gingen de prijzen de hoogte in. De stijging is volgens de CREG te wijten aan de stijgende prijzen op de internationale groothandelsmarkten. Vooral sinds september 2017 kende deze een stevige toename. Zo werd de energiefactuur weer duurder. 

 

Elektriciteit én aardgas weer duurder

 

Niet enkel de prijzen van elektriciteit gingen naar boven, ook aardgas werd duurder. In Vlaanderen kwam er 3.40% bij, in Brussel 2.09% en in Wallonië 3.14%. De verschillen zijn dus kleiner tussen de gewesten, maar stijgen doen ze dus wel.

 

Intekenen op het goedkoopste tarief in de markt blijkt volgens onderzoek door de CREG niet zo evident. Blijkbaar moet de consument vaak toch wel enkele hordes overwinnen om de goedkoopste energieprijzen te kunnen vastkrijgen. Vaak worden er door de energieleveranciers bijkomende voorwaarden gesteld. Zo zijn heel wat van de tien goedkoopste elektriciteits- en/of aardgasproducten exclusief online verkrijgbaar en/of er worden bijzondere betalingsvoorwaarden gesteld. Economisch zwakkeren kunnen op deze manier moeilijker de voordeligste voorwaarden bekomen en zien hun energiefactuur duurder worden. 

 

Altijd de goedkoopste prijs

 

Bij Tariefchecker zorgen wel er wel voor dat de goedkoopste tarieven voor iedereen beschikbaar zijn. We vergelijken dagelijks de tarieven en schotelen steeds de goedkoopste energietarieven op maat voor. Besparingen tot honderden euro’s per maand zijn mogelijk, voor iedereen. Start vandaag nog een vergelijking op en bekijk wat jij kunt besparen, zonder addertjes!