Electrabel verandert van naam en heeft daar een goede reden voor. “Onze nieuwe naam staat voor verandering,” zegt Philippe Van Troeye, gedelegeerd bestuurder van ENGIE.

 

GDF Suez wordt ENGIE

 

Ongeveer een jaar geleden (april 2015) verschijnt de naam ‘ENGIE’ voor het eerst ten tonele als nieuwe naam voor de Franse energiegroep ‘GDF Suez’. De nieuwe naam past beter bij de strategie zich op opkomende markten te richten. Immers, ‘GDF’ staat voor ‘Gaz de France’ en het nieuwe GDF wil internationaler klinken.

 

De naamsverandering van het moederbedrijf van Electrabel wordt nu ook doorgezet naar Electrabel zelf: Electrabel wordt ENGIE Electrabel. Ook hier is transitie naar een vernieuwde strategie de aanleiding.

 

Nieuwe naam voor een wereld in verandering

 

De manier waarop we omgaan met energie – het verbruiken en het produceren – is drastisch aan het veranderen. Op de website over de naamsverandering staat te lezen dat ENGIE Electrabel haar strategie op de volgende pijlers verruimt:

 

 • Meer groene energie
 • Meer innovatie
 • Meer diensten
 • Meer duurzaamheid
 • Meer dan een competitieve prijs

 

Lancering van nieuwe tarieven

 

Gepaard met de naamsveranderingen worden ook een aantal tarieven aangepast of vervangen.

 

Het gamma bestaat nu uit:

 

 • Direct: een goedkoper, enkel online product met variabele prijs
 • Easy Fixed: een standaard energiecontract met vaste prijs
 • Easy Indexed: een standaard energiecontract met variabele prijs
 • Easy3: een energiecontract met 3 jaar vaste prijs
 • Active: een energiecontract met 4 jaar vaste prijs, de slimme thermostaat ‘Boxx’ en de daarbij gepaard gaande diensten

 

Easy Fixed, Easy Indexed en Easy3 bestonden al.

 

Direct is de geestelijke opvolger van het FixOnline tarief – met het verschil dat Fixonline vast, en Direct variabel is.

 

Het oude groene product ‘Green’ gaat er ook uit. In de plaats komt een optie op alle tarieven van ENGIE Electrabel om te kiezen voor ‘100% groen – 100% Belgisch’ tegen een kleine meerkost (+/- 8€ voor een gemiddeld gezin).

 

Green, Activegreen en Fixonline worden uitgefaseerd

 

Wie momenteel reeds klant is bij Electrabel en gekozen heeft voor het product Green zal bij afloop van zijn contract overgezet worden op een Easy Fixed contract met groene optie. Wie op Fixonline zat, wordt overgezet op Direct.

 

Eind 2015 werd Activegreen reeds stopgezet. Klanten op dit tarief worden ook overgezet op Easy Fixed met groene optie.

 

Wie klant is bij Tariefchecker weet echter dat automatische verlengingen zelden tot goedkope tarieven leiden. Tijdig zelf checken is dus de boodschap. Tariefchecker helpt daar uiteraard bij.

 

Is het bij jou al langer dan een jaar geleden?

 

Check dan NU jouw tarieven >>

 

Komt er ook een andere prijsstrategie?

 

De oude prijsstrategie van Electrabel is als volgt samen te vatten:

 

 • Een scherp geprijsd online product (Fixonline)
 • Breed gamma aan tarieven (vast/variabel, 1/2/3 jaar, groen/grijs) en zeer aantrekkelijk voor nieuwe klanten dankzij scherpe kortingen

 

De nieuwe strategie lijkt daar niet ver vanaf te wijken:

 

 • Een scherp geprijsd online product (Direct)
 • Iets minder breed gamma maar duidelijker gestructureerd (vast 1jr/variabel 1 jr/vast 3jr en alles optioneel groen), geprijsd in de middenmoot en zeer aantrekkelijk voor nieuwe klanten dankzij scherpe kortingen
 • Duurder gepositioneerd tarief maar met een thermostaat en diensten om het verbruik te verlagen

 

Qua prijsstrategie lijkt er op het eerste zicht dus weinig te veranderen. Het aanbod is wel meer overzichtelijk en groene stroom is voor alle tarieven optioneel geworden. Het tarief Easy was al de centrale spil in het productgamma van Electrabel, en dat lijkt op korte termijn niet anders te zijn voor ENGIE Electrabel.

 

 

 

Zijn de nieuwe tarieven van ENGIE Electrabel interessant voor jou? Check het nu en start jouw vergelijking >>

 

 

 

Opvallend in het gamma is de invoering van Active en de integratie van de slimme thermostaat ‘Boxx’. Meer over zowel het bijzondere tarief als de thermostaat en de bijhorende diensten in een volgend artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *