Man met tablet

Het blijft een oud zeer, maar nog altijd herbekijken heel wat Belgen veel te weinig hun energiefactuur. En toch loont dat vaak meer dan de moeite. Waarom december niet aangrijpen om alle facturen eens grondig onder de loep te nemen? Wij zijn alvast voorstander en helpen je graag een handje met het vergelijken van de verschillende energieleveranciers en energietarieven. 

Eindejaarsperiode? Energie vergelijken! 

Uit historische cijfers blijkt dat in december zowat de meeste mensen switchen van energieleverancier. Ook januari is trouwens een topper. Een nieuwe start zullen we maar denken en bovendien op het vlak van contracten net iets makkelijker in de gaten te houden. De vaak net iets kalmere eindejaarsperiode wordt overduidelijk gebruik om de leveranciers en facturen eens tegen het licht te houden. Zeker in deze onzekere tijden gaan steeds meer mensen aan het vergelijken. 

Verschillen tot 600 euro per jaar

Vaak is het ook zo dat heel wat energiecontracten op 1 januari aanvangen. Vervolgens worden deze meestal jaarlijks stilzwijgend verlengd. De energieleverancier is daarbij verplicht om het goedkoopste equivalent van de het bestaande contract aan te bieden. Let wel: dit betekent niet dat er geen prijswijzigingen mogelijk zijn. Het kan dus best zijn dat je voor hetzelfde verbruik het volgende jaar meer moet neertellen. Nauwgezet even de nieuwe voorwaarden bekijken heeft dus zeker nut. Vaak valt er bij een andere leverancier heel wat te besparen. Tussen het goedkoopste en duurste energiecontract vallen verschillen tot 600 euro op te tekenen. Daar kun je toch al iets leuks mee doen, niet? 

Gaan energieprijzen terug stijgen? 

2020 was uiteraard een bijzonder jaar, want door de daling in het energieverbruik, bleven de prijzen zowat het hele jaar onder hun normale peil. Momenteel is het nog koffiedik kijken of deze tendens zit volgend jaar doorzet. De kans is klein dat de prijzen op dit lage bodempeil blijven koersen. 

Vergelijken loont altijd 

Wist je dat je je energietarieven binnen de 10 minuten kunt vergelijken? Op Tariefchecker.be vergelijk je alle energieleveranciers met elkaar en kies je er in seconden een nieuwe energieleverancier uit. Bovendien realiseren we jouw overstap zonder zorgen en zonder dat jij er energie in moet stoppen. Makkelijk en voordelig, waarom zou je niet vrijblijvend vergelijken?