Test-Aankoop organiseert voor het derde jaar op rij een groepsaankoop voor gas en elektriciteit. De tarieven raakten half november bekend en vergelijk ik nu met de nieuwe tarieven en promoties van december 2014.

 

We beschouwen de situatie van een gezin van twee personen volgens de gemiddelde verbruiken van de CREG: dubbelvoudige meter, 1025 kWh dag en 1300 kWh nacht elektriciteitsverbruik en 20.000 kWh aardgasverbruik.

 

Verbetering ten opzichte van de standaardtarieven

 

De winnende leverancier in Vlaanderen voor de combinatie gas en elektriciteit is Elegant. Zij bieden een vast tarief voor elektriciteit (in tegenstelling tot hun traditionele variabele tarief), en een variabel tarief voor aardgas. Dit groepsaanbod voor energie  is spectaculair beter dan hun standaard tarieven: € 192,87 op jaarbasis of 18%!

 

Conclusie: het groepsaanbod van Elegant is 18% beter dan hun standaardtarieven.

 

MAAR, is het daarom ook het meeste interessante tarief van de markt?

 

Groepsaankoop Test-aankoop versus de exclusieve deals van Tariefchecker

 

Als ik de simulatie maak op onze vergelijker inclusief onze bijzondere kortingen focus ik op 4 aanbiedingen:

 

  • het goedkoopste tarief volgens de VREG: zonder kortingen
  • het standaardtarief van Elegant
  • het goedkoopste aanbod op Tariefchecker
  • het groepsaankoop aanbod van Test-Aankoop

 

 

Bovenstaand overzicht kan je zelf personaliseren met onze uitgebreide energievergelijker.

 

Conclusie: Luminus Optimal is voor deze simulatie 51,49 euro (6%) goedkoper EN bijna 110 euro goedkoper als het beste tarief volgens de V-Test van de VREG.

 

 

 

vergelijking groepsaankoop testaankoop tarief elegant met luminus tariefchecker

 

De situatie is soortgelijk voor de twee andere regio’s: in Wallonië is ook Luminus de goedkoopste energieleverancier met een verschil van +/- 29 euro voor dezelfde vergelijking, in Brussel staat Electrabel bovenaan met hun Easy product. Het verschil bedraagt ook plusminus 30 euro.

 

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de prijsvergelijking niet 100% exact is, omdat Elegant een vaste prijs voor elektriciteit en een variabele prijs voor aardgas heeft aangeboden. Het goedkoopste tarief van Luminus heeft tweemaal een variabel tarief en dus zijn ze niet perfect vergelijkbaar met elkaar. Anderzijds worden de simulaties op jaarbasis berekend volgens de methode bepaald door de CREG, en de ervaring leert ons dat het verschil tussen een vaste en een variabele prijs elektriciteit op jaarbasis doorgaans maar een paar euro’s bedraagt.

 

Conclusie: zelf je contracten opvolgen rendeert beter dan de groepsaankoop van Test-Aankoop

 

Wacht niet langer op groepsaankopen, de vrije markt werkt ondertussen al veel efficiënter!

 

Start je eigen vergelijking nu, of wordt gewoon direct klant bij Luminus. Deze kortingen zijn geldig tot 31/12/2014.

 

Reeds ingetekend op het voorstel van Test-Aankoop?

 

Ben je reeds overgestapt via de groepsaankoop energie van test-aankoop maar bedenk je je na het lezen van dit artikel? Sowieso kan je gedurende 14 dagen na inschrijving onmiddellijk je nieuwe contract ongedaan maken. Ben je daarvoor te laat kan je toch nog deze maand je contract tekenen en door Luminus beleverd worden vanaf 01/02/2015.

 

Veranderen van leverancier is per definitie vrijgesteld van verbrekingsvergoedingen. Je hoeft enkel een opzegtermijn van 1 maand te respecteren. Als je van de kortingen wil profiteren moet je wel voor het einde van de maand intekenen, anders kunnen we kaarten weer anders liggen.

 

Ben je zelf ook ingeschreven bij de groepsaankoop elektriciteit in Vlaanderen of in Brussel of Wallonië? Stuur mij de tariefkaart door en ik vergelijk ook haar met onze aanbiedingen.

 

Bron afbeelding bovenaan pagina: Mac21.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *