Besparen op energiefactuur

1. Prijzen stonden het laagste ooit, maar stijgen opnieuw!

Sinds november vorig jaar zijn de groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit enorm sterk gedaald. Deze groothandelsprijzen zijn een belangrijke factor in de energieprijs die door de leveranciers wordt gehanteerd.

Elektriciteit ligt momenteel +/- 30% onder het normale niveau, aardgas zit meer dan 40% onder het normale niveau, maar ze stijgen opnieuw.

De prijs die op jouw tariefkaart staat is afhankelijk van de groothandelsprijs van de voorgaande maand. Het is dus je laatste kans om op de lage groothandelsprijzen van mei (zie grafieken hieronder) in te tekenen.

Wie hiervan wil profiteren moet nu een vaste prijs kiezen.

Evolutie elektriciteitsmarkt in België: sterke daling van meer dan 35%

Evolutie elektriciteitsmarkt in België 2015-2016

Evolutie gasmarkt in België: sterke daling van meer dan 40%

Evolutie gasmarkt in België 2015-2016

Kies een vaste prijs om je profijt te doen

Enkel wie nu een nieuw contract met een vaste prijs kiest, geniet mee van deze daling op de groothandelsmarkten. Een variabel tarief volgt namelijk de stijging mee. Oude vaste tarieven zitten vast op de oude prijs, niet op de nieuwe.

2. Je kan de taks- en netkosten verhoging counteren

In tegenstelling tot de energieprijzen die dalen, stijgen de netkosten en de taksen fel. Vandaag is het aandeel van energie slechts 35% van een elektriciteitsfactuur (en dan hebben we daar de BTW in meegerekend) en net iets meer dan de helft voor een aardgasfactuur (+/- 55%).

Sinds de Turteltaks ingevoerd is (01/03/16) zal de gemiddelde elektriciteitsverbruiker ongeveer 250 € meer betalen dan in maart 2015. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste elektriciteitsleverancier bedraagt 135 € voor een gemiddelde verbruiker, dus maximaal profiteren van de gedaalde tarieven en de hoge kortingen vangt al veel van deze stijging op.

Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste leverancier voor de combinatie van gas en elektriciteit bedraagt zelfs 420€ voor de gemiddelde verbruiker.

Vergelijk en bespaar nu >>

3. Kortingen zijn nooit hoger geweest

In juni 2016 krijgt het gemiddelde gezin tot 360 € korting gedurende het eerste jaar.

Sinds half 2014 is de concurrentiestrijd tussen de grote leveranciers losgebarsten en daar kan jij nu van profiteren. Wil jij de allerhoogste korting? Wordt dan klant bij Luminus Ecoflex.

4. Er hebben nog nooit meer mensen het goede voorbeeld gegeven

De afgelopen jaren wisselden zodanig veel gezinnen van leverancier dat het proces nu helemaal ingeburgerd is. In 2015 stapten 365.298 Vlaamse gezinnen over naar een andere leverancier.

Gezien de markten sterk gedaald zijn doen zij er ongetwijfeld goed aan opnieuw te vergelijken, maar als je tot de 2,5 miljoen gezinnen behoort die niet overstapten in 2015, heb je geen enkele reden om nog te wachten.

De regel dat je zonder risico op verbrekingsvergoedingen mag overstappen is nog steeds van toepassing.

5. Groepsaankopen zijn niet langer relevant

We horen regelmatig dat mensen jaarlijks meedoen aan groepsaankopen. Dat is op zich geen slechte zaak, maar de groepsaankoop heeft als grootste nadeel dat ze slechts sporadisch worden georganiseerd en niet altijd leiden tot de beste resultaten. Wij deden de vergelijking met onder andere de laatste groepsaankoop van de provincie Antwerpen.

Resultaat: onze tarieven zijn meer dan 10€ per jaar beter en op ieder moment beschikbaar.

Wacht dus niet meer op groepsaankopen want je gaat deze opportuniteit in de markt missen, en doe nu je profijt.

Start jouw vergelijking nu, kies de goedkoopste energieleverancier en bespaar meer dan ooit tevoren.