Overstappen naar de voordeligste energieleverancier blijft de te bewandelen weg als je wil besparen op je energiefactuur, maar ook tal van slimme tools en toestellen kunnen je een handje helpen. Wij zetten alvast enkele zaken op een rijtje. Ga ermee aan de slag en bespaar al snel tientallen tot honderden euro’s. 

 

Een slimme thermostaat 

 

Vandaag de dag zijn er al meerdere slimme thermostaten op de markt. Merken als Honeywell, Vaillant en Bosch zijn maar enkele spelers op de markt. Deze thermostaat geef je inzicht in je verbruik en doet je geld besparen. De thermostaat is verbonden met het internet en valt perfect te bedienen met je smartphone. In real time of via een rapport kun je je verbruik volgen en herken je op den duur patronen. Jij en/of je thermostaat kunnen hier dan op inspelen. Ook sensoren zijn mogelijk, zodat je nog accuratere gegevens krijgt en fijnmaziger te werk kunt gaan. 

 

Een slimme radiatorknop 

 

De perfect aanvulling op de slimme thermostaat. Deze radiatorknop meet de temperatuur in elke kamer afzonderlijk en laat je toe de temperatuur per kamer in te stellen. Ongebruikte ruimtes hoef je zo niet nodeloos te verwarmen. De mogelijkheden gaan nog een stuk verder en voor de kost van om en bij de 50 euro moet je het in principe niet laten. 

 

Slimme lampen 

 

Slimme lampen waarmee je sfeer kunt scheppen, maar ook kunt koppelen aan bewegingssensoren en timers schieten als paddestoelen uit de grond. Ze kunnen je niet enkel doen besparen, ze kunnen ook de indruk wekken dat er steeds iemand aanwezig is. Er zijn heel wat opties dus kies er de slimme lamp uit die perfect bij je noden past. 

 

Slimme stopcontacten 

 

Hier gaat het om een toestelletje dat je tussen het eigenlijke stopcontact en het toestel plugt. Dit toestelletje is gekoppeld aan een app waarmee je ook buitenshuis kunt controleren welke apparaten zijn ingeschakeld. Bovendien zijn de stopcontacten ook programmeerbaar, zodat je zelf kiest wanneer ze werken en wanneer niet. Vaak geven ze ook inzicht in het verbruik van je apparaten, zodat je hierop kunt inspelen.

 

Begin vandaag nog te besparen

 

Liever vandaag dan morgen energie besparen? Vergelijk de verschillende energieleveranciers op Tariefchecker en stap over naar de voordeligste aanbieder. Vul dit vervolgens aan met één of meerdere van de bovenstaande extraatjes en je bespaart ongetwijfeld aardig wat.