U bent hier

Nog nooit switchten zoveel mensen van energieleverancier

Nog nooit switchten zoveel mensen van energieleverancier

Nog nooit switchten er zoveel gezinnen van energieleverancier als in juli van dit jaar. Maar liefst 1,97% van de gezinnen en bedrijven wisselden van elektriciteitsleverancier, goed voor een nieuw record voor juli. Ook in februari, april en mei werden er al records gebroken. We kunnen dus wel stellen dat nog nooit zoveel mensen wisselden en aan dit fenomeen lijkt nog lang geen einde te komen. 

 

Bedrijven en gezinnen switchen van energieleverancier

 

In totaal kozen 68.383 gezinnen  en bedrijven voor een andere elektriciteitsleverancier. Ook voor aardgas lag het aantal switchers hoog met 1,69%. 

 

Als we kijken welke energieleveranciers profiteren, merken we dat Power Online, Vlaamse Energieleverancier en Lampiris tot de winnaars behoren, terwijl Engie Electrabel in de hoek blijft waar er klappen vallen. Ook Eneco en Luminus gingen er licht op achteruit. Kleinere challengers met messcherpe prijzen blijken het dus goed te doen. Zowel voor aardgas als elektriciteit blijft de tendens gelijk. 

 

Stevig besparen is mogelijk op energiefactuur

 

Gezinnen konden in juli gemiddeld € 188 besparen door te veranderen van elektriciteitsleverancier. Een stijging van € 34 ten opzichte van juni. Voor aardgas ging de mogelijke besparing van € 314 naar € 355. Seizoenseffecten spelen hier meer dan waarschijnlijk een rol, waardoor de tarieven in de zomer lager kunnen lijken. 

 

Een bedrijf kon in juli dan weer gemiddeld zo’n € 1.770 besparen op elektriciteit. Meer dan 300 euro meer dan een maand voordien. Ook het besparingspotentieel voor aardgas steeg met een dikke 100 euro. 

 

Overstappen van energieleverancier loont

 

Dat energie vergelijken loont en overstappen naar de voordeligste energieleverancier verstandig is, hoeven we je dus vast niet meer te vertellen. Waar je alle tarieven van energieleveranciers het makkelijkst en objectief vergelijkt? Op de website van Tariefchecker kun je in enkele simpele stappen makkelijk je tarieven vergelijken en kiezen voor de goedkoopste leverancier. Bij Tariefchecker maken we dat makkelijk, want we regelen ook de volledige overstap van A tot Z.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Onze elektriciteitsfactuur zit boordevol verborgen kosten. We betalen voor meer dan 300 euro per jaar verdoken kosten.

  • Vanaf 1 januari 2022 zou er sprake zijn van een capaciteitstarief en wordt er een einde gemaakt aan de tarieven op basis van verbruik. Wat houdt deze wijziging in en gaat het ons meer kosten?

  • De Belgische KMO betaalt gemiddeld een kwart meer dan een bedrijf in de buurlanden. Reken maar dat ze dat moeten doorrekenen in de prijzen ...

  • Tot honderden euro's besparen? In juli deden heel wat mensen het je voor door van energieleverancier te switchen.


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit