U bent hier

Nog nooit zoveel zonne-energie gebruikt

Nog nooit zoveel zonne-energie gebruikt

Meer en meer Belgen beschikken over zonnepanelen en met het zonnige weer van juli haalden we daar met zijn allen nog meer rendement uit. In de maand juli haalden we maar liefst 10% van onze energie uit zonne-energie. Nooit deden we het beter!

 

Zonne-energie piekt in juli 

 

Door de overvloedige zon haalden de zonnepanelen panelen een stevig rendement en toch is en hittegolf niet optimaal. Zonnepanelen gaan door een te veel aan zon immers minder efficiënt werken, zodat er minder zonne-energie wordt opgewekt. Een zonnepaneel werkt optimaal tot 25 graden, maar boven die temperatuur neemt de productie af. Het rendement van de meeste zonnepanelen daalt met ongeveer 0,4% per graad boven de 25°C. 

 

De te warme temperaturen hebben niet kunnen beletten dat in de maand juli van 2019, zo’n 426 GWh aan zonne-energie werd geproduceerd.Goed voor maar liefst 10% van het Vlaamse energieverbruik, Dit blijkt uit de cijfers van het Vlaams Energieagentschap en APERe, de vereniging voor de bevordering van hernieuwbare energiebronnen.

 

Extra inspanningen om meer zonne-energie op te wekken 

 

Mooie resultaten, die echter nog beter hadden kunnen zijn, moesten we sneller kunnen schakelen op het vlak van zonne- en windenergie. Het gebrek aan al te ambitieuze plannen en het feit dat nog altijd weinig bedrijven over zonnepanelen die zonne-energie opwekken beschikken, belemmeren een optimaal resultaat. Nog heel wat werk voor de boeg dus.

 
 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Onze elektriciteitsfactuur zit boordevol verborgen kosten. We betalen voor meer dan 300 euro per jaar verdoken kosten.

  • Vanaf 1 januari 2022 zou er sprake zijn van een capaciteitstarief en wordt er een einde gemaakt aan de tarieven op basis van verbruik. Wat houdt deze wijziging in en gaat het ons meer kosten?

  • De Belgische KMO betaalt gemiddeld een kwart meer dan een bedrijf in de buurlanden. Reken maar dat ze dat moeten doorrekenen in de prijzen ...

  • Tot honderden euro's besparen? In juli deden heel wat mensen het je voor door van energieleverancier te switchen.


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit