Wat kies je, een vast of variabel energietarief

Wat kies je, een vast of variabel energietarief

Soms zie je door de bomen het bos niet meer, dat snappen we. Energiecontracten zijn er met vaste en variabele tarieven, maar waar ben je nu het voordeligst mee af? Bij Tariefchecker proberen we klaarheid te scheppen. Weet dat de energietarieven de voorbije periode enigszins genormaliseerd zijn. We betalen nog altijd veel voor onze energie, maar na de forse prijsstijging van 2018, betaal je nu wat minder. Wij bekijken even waar je volgens Test Aankoop het beste mee af bent.

 

Vorig jaar prijzen door het dak

Op een bepaald moment was er nog maar één van de zeven kerncentrales in België actief, wat eind vorig jaar de prijzen van de elektriciteit door het dak deed gaan. De prijs ging voor het eerst over de € 1.000 per jaar voor een gemiddeld gezin. Mensen met een variabel contract en/of degene die net een nieuw contract aangingen, waren daar de dupe van. Volgens de CREG kon dit maar liefst voor een meerkost zorgen van € 110.

 

Markt genormaliseerd

 

Ondertussen hebben we een zachte winter achter de rug, draaien en er 6 centrales en beschikken we ook over steeds meer hernieuwbare energie. Ondertussen is de gemiddelde energiefactuur dan ook gedaald tot € 918.

 

Vergelijk opnieuw

 

Heb je tijdens de piekperiode een contract moeten aangaan, dan heb je dit hopelijk gedaan met een variabel contract. Het had weinig nut om op zo’n moment een al te hoge prijs vast te klikken. Moet je nu een contract aangaan, dan kan het wel de moeite lonen om voor een vast tarief te opteren.

 

Waar je kan bekijken wat voor jou het voordeligst is? Op de website van Tariefchecker natuurlijk. Daar vergelijk je in een handomdraai de tarieven van de energieleveranciers en zie je gelijk welke je moet kiezen. Zeker als je in het verleden nog te veel hebt betaald, kun je nu tientallen euro’s besparen. Geef jouw verbruik in en ontdek onmiddellijk de meest interessante formule voor jou en/of je gezin. Weet ook dat overstappen geen stress hoeft te geven. We regelen het allemaal voor jou.

 

Bron: Test Aankoop

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Momenteel staan de groothandelsprijzen voor elektriciteit zeer gunstig. Doe er je voordeel mee!

  • ODV's wat zijn dat nu eigenlijk voor kosten en kun je deze kosten drukken? Jammer genoeg niet! 

  • Is de door jouw aangekochte energie wel groen? Wel, daar heb je volgens Greenpeace geen enkele zekerheid over. 

  • Door goed te isoleren kun je heel wat energie besparen in de winter. Met deze 5 tips pak je je isolatie alvast vakkundig aan.