U bent hier

Installeer een thuisbatterij en ontvang een premie tot € 3.200

Installeer een thuisbatterij en ontvang een premie tot € 3.200

Energieleveranciers vergelijken via Tariefchecker en zo honderden euro’s besparen is één ding om je kosten te drukken, het installeren van een thuisbatterij een andere. Bovendien werkt de Vlaamse overheid aan een premie van maar liefst € 3.200 voor wie een thuisbatterij installeert. Een niet te missen extraatje voor wie de installatie van een thuisbatterij overweegt.

Sla je overschotten op

Bezit je zonnepanelen en wil je de overschotten niet op het net duwen maar stockeren, dan komt een thuisbatterij van pas. Momenteel wordt deze overschot op het net gezet, waarvoor je als eigenaar van zonnepanelen een prosumententarief betaalt. De installatie van een thuisbatterij laat je toe de opgewekte energie te stockeren, waardoor je het net op piekmomenten niet overbelast. Momenteel kost zo’n thuisbatterij echter nog aardig wat geld. Reken maar op een goede € 8.000 om er eentje in huis te halen. De Vlaamse overheid komt echter met een subsidie van € 250 per kW, met een maximum van € 3.200 per aansluitingspunt of 35% van de kost. Een mooie opsteker voor wie de aanschaf overweegt.

Enkel voor milieuvriendelijke batterijen

Let wel, de premie is enkel geldig op milieuvriendelijke batterijen en moeten geplaatst worden door een erkende installateur. Om dit apparaat aan te sturen is bovendien een digitale meter nodig. De uitrol daarvan start op 1 juli, maar wie hem nog niet heeft en een batterijpremie aanvraagt, krijgt de kosten voor de installatie terugbetaald.

Het besluit moet nog langs de Raad van State passeren en de premie zal ten vroegste vanaf 1 augustus aangevraagd kunnen worden. De premie is voorlopig verkrijgbaar tot en met 2020, maar uiteraard bestaat de mogelijkheid op verlenging.

Misschien wel net het extra duwtje in de rug dat je nodig had?

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Begrijp jij je elektriciteitsfactuur en vooral weet jij wat je betaalt voor je elektriciteitsverbruik? 

  • Vanaf 1 augustus 2019 wordt de premie voor een thuisbatterij ingevoerd. De moeite waard om in een thuisbatterij te investeren?

  • De 5 meest gestelde vragen over groene energie? We zetten ze op een rijtje.

  • Formateur De Wever zou zich bij de regering sterk willen maken voor een BTW-verlaging op energie. Komt deze er of niet en is dat wel een goed idee? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit