U bent hier

Kijk uit met huis-aan-huisverkopers van energie

Kijk uit met huis-aan-huisverkopers van energie

Waarschijnlijk ben je al verschillende keren telefonisch gecontacteerd door medewerkers van energieleveranciers met een fantastisch aanbod. Dit kan best waar zijn, maar wees altijd kritisch. Hetzelfde moet je zijn voor deur-aan-deurverkoop. Vorig jaar werden er maar liefst 483 klachten opgetekend over deze praktijk, 13% meer dan het jaar voordien.

Energieverkopers met minder goede bedoeling

Vaak kiezen de energieverkopers, waarvan sommigen blijkbaar minder goede bedoelingen hebben er oudere of zwakkere slachtoffers uit. Voor je het weet ben je van energieleverancier verandert en dit draait niet altijd voordeliger uit. Laat je in elk geval niet om de tuin leiden en laat je niet overhalen tot een handtekening als je niet wil overstappen of niet weet wat je tekent. Laat je ook geen afspraak opdringen als je daar geen behoefte aan voelt!

Meer en meer klachten 

De ombudsman van energie, Eric Houtman, geeft alvast aan zeer geregeld klachten te krijgen. Het gaat vaak om dezelfde bedrijven die daarbij in de picture komen. Meer en meer leveranciers doen beroep op deze praktijken en schakelen daarbij personen en bedrijven in die steeds inventiever en agressiever worden. Het feit dat de druk op de energiemarkt toeneemt, maakt de situatie nog erger.

Kies zelf je energieleverancier

Wil je zelf de touwtjes in handen nemen, in alle rust vergelijken en voor de beste deal tekenen? Kies voor Tariefchecker. Daar zet niemand je onder druk, maar kun je de prijzen van alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Jij kiest de meest voordelige leverancier en Tariefchecker regelt de overstap. Zonder druk of kleine lettertjes. Laat dus de volgende keer de afspraak met een verkoper gerust schieten.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Terwijl Vlaanderen resoluut voor de digitale meter gaat, voert met in Wallonië het prosumententarief in. Maar wat is nu het beste?

  • Zonnedelen? Nog niet van gehoord? Logisch, van dit plan is tot op heden nog niets in huis gekomen. Nochtans past het perfect in de energietransitie die nodig is. 

  • Er zijn een heel aantal energieleveranciers verdwenen, maar door goed te vergelijken, kun je nog steeds besparen. 

  • Deur-aan-deurverkopers van energieleveranciers gaan alsmaar driester te werk, met meer klachten tot gevolg. Laat je niet onder druk zetten! 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit