U bent hier

6 op de 10 Vlamingen bouwt bijna Energie Neutraal (BEN)

6 op de 10 Vlamingen bouwt bijna Energie Neutraal (BEN)

Dat de Vlaming steeds energiebewuster bouwt is een feit. 6 op de 10 nieuwbouwwoningen heeft immers een energiepeil van E30, wat quasi energieneutraal is. Dit werd meegedeeld bij de opening van Batibouw.

Vlaming bouwt energiezuinig

Hoewel de BEN-normen pas in 2021 verplicht worden, houden de Vlamingen die een nieuwbouw neerzetten hier nu al duidelijk rekening mee. Uiteraard helpen de premies daar een handje bij, maar ook een groter bewustzijn speelt een rol. Een energiezuinige woning komt niet enkel het milieu, maar ook de eigen portefeuille en het wooncomfort ten goede.

De jongste EPB-cijfers baseren zich op het cijfermateriaal uit 2016. Daaruit blijkt het gemiddelde E-peil E28 te zijn, twee punten onder de norm die tegen 2021 gehaald moet worden. Zelfs de strengere norm van E20 wordt nu al in 38% van de nieuwbouwwoningen gehaald.

Zonnepanelen zijn populair

De EPB-cijfers geven ook elk jaar de evolutie van de hernieuwbare energie weer. Zonnepanelen blijven bij de Vlaming overduidelijk het populairst. Maar liefst 74% van alle woningen beschikken over zonnepanelen. Spreek je enkel over nieuwe woningen, dan stijgt dit cijfer naar 86%. In 55% van de gevallen gaat het enkel om zonnepanelen, terwijl in 17% van de gevallen het om een combinatie met een warmtepomp gaat.

Vergelijk de energieleveranciers

Wil je je energiekosten nog verder drukken? Energiezuinig bouwen is één ding, kies daarnaast ook voor de voordeligste energieleverancier op de markt. Je kunt de tarieven van de energieleveranciers perfect vergelijken op Tariefchecker. Wij stellen je de voordeligste energieleverancier voor op basis van jouw verbruik en woonplaats. Zo ben je niet enkel op het vlak van duurzaamheid de beste van de klas, maar betaal je ook geen cent te veel.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Nog nooit werd er zoveel zonne-energie gebruikt dan in juli 2019. En toch waren de resultaten niet optimaal! 

  • Begrijp jij je elektriciteitsfactuur en vooral weet jij wat je betaalt voor je elektriciteitsverbruik? 

  • Vanaf 1 augustus 2019 wordt de premie voor een thuisbatterij ingevoerd. De moeite waard om in een thuisbatterij te investeren?

  • De 5 meest gestelde vragen over groene energie? We zetten ze op een rijtje.


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit