U bent hier

Gezinnen beseffen dat switchen van energieleverancier loont

Gezinnen beseffen dat switchen van energieleverancier loont

Uit de cijfers van de VREG bleek dat in januari maar liefst 124.105 gezinnen en bedrijven van elektriciteitsleverancier wisselden. 99.949 gezinnen en bedrijven switchten van aardgasleverancier. Hoewel deze aantallen net iets lager liggen dan in dezelfde periode vorig jaar, blijft het een aanzienlijk aantal. Het gaat immers om het tweede hoogte switchniveau dat ooit werd behaald. Gezinnen beseffen steeds meer dat vergelijken loont en dat overstappen geen helse klus is. Al moeten we meegeven dat het stopzetten van de activiteiten van Energy People en Comfort Energy, natuurlijk ook meespelen in deze resultaten.

Power Online winnaar in januari

Van deze stopzettingen en van het switchgedrag profiteerde Power Online (Mega) het meest. Zij gingen er met 1,26% op vooruit. De stopzetting van Energy People en Comfort Energy speelt hier ongetwijfeld een rol. Deze leveranciers gaven immers een aanbeveling voor Power Online mee. Ook Elegant en Lampiris wisten klanten te winnen, terwijl Engie Electrabel en Eneco Belgium meer klanten zagen vertrekken.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Begrijp jij je elektriciteitsfactuur en vooral weet jij wat je betaalt voor je elektriciteitsverbruik? 

  • Vanaf 1 augustus 2019 wordt de premie voor een thuisbatterij ingevoerd. De moeite waard om in een thuisbatterij te investeren?

  • De 5 meest gestelde vragen over groene energie? We zetten ze op een rijtje.

  • Formateur De Wever zou zich bij de regering sterk willen maken voor een BTW-verlaging op energie. Komt deze er of niet en is dat wel een goed idee? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit