U bent hier

Recordaantal gezinnen en bedrijven stapte in 2018 over naar een andere energieleverancier

Recordaantal gezinnen en bedrijven stapte in 2018 over naar een andere energieleverancier

Meer en meer mensen zijn bereid van energieleverancier te veranderen, een goede beweging als je het ons vraagt. Consumenten en bedrijven worden zich steeds bewuster van de energiekost en zijn niet meer bereid verhogingen lijdzaam te ondergaan.

Meer en meer mensen switchen

Het vorige record van switchers werd in 2016 bereikt en bedroeg 20,06%. Met 20,63% werd dit in 2018 verbroken. 707.360 gezinnen en kleine bedrijven kozen voor een nieuwe energieleverancier. Als je het zo in absolute cijfers ziet staan, best indrukwekkend. Het feit dat er weer een heel aantal groepsaankopen werden gelanceerd, hebben hier zeker aan bijgedragen. We gaven het echter al eerder aan, je bent zeker niet altijd het voordeligst af met een groepsaankoop!

Aantal gedwongen switches

Als nuance moeten we wel meegeven dat in 2018 heel wat klanten gedwongen werden om van energieleverancier te veranderen. Een aantal energieleveranciers (Belpower, Energy People, …) hebben immers hun activiteiten stopgezet. Ook zonder deze gedwongen wissels zou het om een recordjaar gegaan zijn, maar wel net iets minder uitgesproken.

Het grote verschil werd trouwens gemaakt door de huishoudelijke gebruikers en niet door de bedrijven. 545.828 gezinnen besloten - al dan niet gedwongen - te switchen

Ook aardgasafnemers volgen de trend

Ook op het vlak van aardgas werd er stevig geswitcht. Maar liefst 22,39% van de gezinnen en bedrijven wisselde van aardgasleverancier. In 2016 lag dit aantal nog net iets hoger, maar het ligt wel hoger dan in 2017. 489.413 aardgasafnemers kozen, ook hier al dan niet niet gedwongen, voor een nieuwe leverancier.

Zelf switchen? 

Ben jij bij de consumenten die nog niet geswitcht is? Dan loont het zeker de moeite om de energietarieven eens te vergelijken. Via Tariefchecker kies je op een makkelijke manier de voordeligste leverancier en wij zorgen voor de administratie. Zo kan je tot honderden euro's besparen, zonder enige moeite. 

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Heeft investeren in zonnepanelen nog nut nu de digitale meter voor verandering gaat zorgen en een einde maakt aan het prosumententarief? 

  • Op het vlak van hernieuwbare energie scoort België ondermaats op Europees niveau. En de ambities zijn alvast niet hoopgevend... 

  • In België betalen we onze elektriciteit peperduur. De aardgastarieven compenseren dit voor een stuk, maar de distributienettarieven bljiven een dure doorn in het oog. 

  • Het gebruik van hernieuwbare energie zit in de lift? Maar voldoen we tegen 2030 aan de Europese doelstellingen? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit