U bent hier

De ergste koude is voorbij, maar anticiperen is nodig!

De ergste koude is voorbij, maar anticiperen is nodig!

De ergste winterprik mag dan misschien wel achter de rug liggen, dat wil niet zeggen dat je kunt stoppen met verwarmen. Je beschikt misschien over een slimme thermostaat, maar dat helpt weinig als je huis langs ramen en deuren de warmte verliest. Hoe voorkom je nu eigenlijk dat je veel te veel moet verwarmen?

Onderzoek je warmtebronnen

Beschik je niet over een splinternieuwe woning, dan is het verstandig om je warmtebronnen eens grondig te onderzoeken. Check of je radiatoren nog naar behoren werken. Deze toestellen gaan niet eeuwig mee en vergen onderhoud. Soms is ze vervangen door nieuwe exemplaren simpelweg voordeliger, 

Uiteraard kun je ook voor vloerverwarming opteren, maar het kost aardig wat om dit te installeren. Je verdient dit wel terug op langere termijn, dus daar kun je eventueel rekening mee houden als je de aankoopprijs in overweging neemt. 

Houd rekening met de toekomst

Ben je trouwens toe aan renoveren of wil je je warmtevoorziening onder handen nemen, houd dan al rekening met de toekomst. De transitie naar duurzame energie is ingezet en je moet dus over een aantal zaken grondig nadenken. Aardgas gaat op termijn verdwijnen, dus dat houd je maar al beter in het achterhoofd. Als je aanpassingen aan je woning dient de doen, denk dan wat verder in de toekomst. Het is onzinnig om kosten te blijven maken, je doet het maar beter gelijk toekomstgericht. 

Ga aan het isoleren

Bij isoleren komt best wat kijken, maar je verdient het dubbel en dik terug. Spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie, het zijn maar enkele dingen die ervoor zorgen dat je de warmte regelt. en ze kosten niet eens veel Als je zelf een beetje handig bent, kun je bovendien een heel aantal dingen zelf doen. Zorg wel steeds voor voldoende ventilatie, want overisoleren heeft geen enkel nut.

Houd er in elk geval rekening mee dat besparen op je verbruik een combinatie is van heel wat factoren en dat enkel isoleren niet voldoende is. 

Vergelijk energietarieven

Naast de bovenstaande maatregelen wordt vaak één zaak vergeten. Het vergelijken van energietarieven. Weet dat je door over te stappen van energieleverancier honderden euro’s per jaar kan besparen. Met onze handige Tariefchecker vergelijk je deze tarieven in een handomdraai. Wist je trouwens dat jaarlijks je energietarieven vergelijken een must is? Wat je bespaart op je factuur, kun je bovendien investeren in bijkomende isolatie of andere oplossingen. Mooi meegenomen toch? 

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Begrijp jij je elektriciteitsfactuur en vooral weet jij wat je betaalt voor je elektriciteitsverbruik? 

  • Vanaf 1 augustus 2019 wordt de premie voor een thuisbatterij ingevoerd. De moeite waard om in een thuisbatterij te investeren?

  • De 5 meest gestelde vragen over groene energie? We zetten ze op een rijtje.

  • Formateur De Wever zou zich bij de regering sterk willen maken voor een BTW-verlaging op energie. Komt deze er of niet en is dat wel een goed idee? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit