Energie besparen tijdens de zomer? Regel je ketel bij!

Energie besparen tijdens de zomer? Regel je ketel bij!

Staat je verwarming nog aan? Of je nu nog af en toe bijverwarmt of niet, je ketel bijregelen net voor de zomer is altijd verstandig. Het kan heel wat verschil maken in je portefeuille. Net zoals overstappen naar de voordeligste energieleverancier trouwens. 

Over welk type ketel beschik je?

Heb je een moderne ketel met buitentemperatuursensoren, dan hoef je weinig te doen. Deze ketel regelt immers zichzelf. Beschik je over een ouder exemplaar, dan zul je wel manueel aan de slag moeten. Hier zijn twee standen voorzien: de ‘verwarmingsmodus’ en de modus ‘sanitair warm water’. Wil je overschakelen op zomermodus, zet je ketel dan op deze laatste stand. Hiermee voorkom je dat je ketel onnodig opwarmt en dat voel je in je portefeuille. 

Waarop letten?

Zorg dat je de knop zomer/warm water niet verwisselt met de knop ‘voorrang warm water’. Weet dat je ook de temperatuur van het sanitair warm water niet te hoog hoeft te zetten. Zo vermijd je onnodig warmteverlies. Deze temperatuur kun je overigens makkelijk bijregelen via een thermostaat. Zoals eerder aangehaald, bij nieuwe boilers gebeurt dit automatisch of is er een digitaal menu voorzien.

Laat je ketel onderhouden

Als je dan toch aan het afstellen en controleren gaat, kun je misschien gelijk je onderhoud regelen? Je ketel regelmatig laten controleren is wettelijk verplicht. Jaarlijks moet je je stookolieketel laten nazien en je gasverwarmingsketel om de twee jaar. Misschien kun je ook gelijk je energietarief eens onder de loep nemen. Je ketel afstellen is één, maar via Tariefchecker voor de goedkoopste energieleverancier kiezen is minstens zo interessant.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Begrijp jij je elektriciteitsfactuur en vooral weet jij wat je betaalt voor je elektriciteitsverbruik? 

  • Vanaf 1 augustus 2019 wordt de premie voor een thuisbatterij ingevoerd. De moeite waard om in een thuisbatterij te investeren?

  • De 5 meest gestelde vragen over groene energie? We zetten ze op een rijtje.

  • Formateur De Wever zou zich bij de regering sterk willen maken voor een BTW-verlaging op energie. Komt deze er of niet en is dat wel een goed idee? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit