5 energievreters in je woning

5 energievreters in je woning

Zonder dat je het waarschijnlijk weet heb je heel wat energievreters in huis. Welke dat zijn? Wij zetten even de 5 kwelgeesten voor je energierekening op een rijtje.

Opladers

Laat je geregeld je opladers in de stekker steken? Stiekem verbruiken ze best wat energie. Steek je stekkers dus enkel in wanneer je ze nodig hebt. Een verdeelstekker met een aan- en uitknop kan een alternatief vormen.

Oude apparaten

Oude apparaten vreten veel meer energie dan de moderne varianten, Zijn je toestellen ouder dan 10 jaar, dan verbruiken ze waarschijnlijk redelijk veel. Houd bij het kopen van nieuwe apparatuur ook rekening met het energietype van je toestel. Ga indien mogelijk voor A+++.

Keukenapparaten

Laat jij je koffietoestel volcontinu in het stopcontact zitten? Reken maar dat dit heel wat verbruikt. Ook andere keukentoestellen die blijven insteken zijn ware energievreters.

Elektronica

Heel wat elektronica zoals computers, radio’s en andere, blijven vaak in het stopcontact zitten. Ook in sluimerstand verbruiken deze apparaten stroom. Zet je toestellen bij voorkeur volledig af of trek ze uit de stekker.

Licht

Licht verbruikt energie. Zeker oude gloeilampen verbruiken heel wat. Kies bij voorkeur voor spaarlampen. Deze moeten op het vlak van prestaties niet onderdoen, maar verbruiken veel minder.

Onmiddellijk besparen?

Wil je onmiddellijk besparen op je energierekening? Surf dan vandaag nog naar Tariefchecker en kies voor de voordeligste energieleverancier. Vergelijken en overstappen is super makkelijk en je kunt er tot honderden euro’s mee besparen.

 
 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Moet je nu kiezen voor een vast of variabel energietarief? Je komt het te weten via Tariefchecker! 

  • Wil ook jij mee de richting aangeven van de Belgische klimaatplannen? Doe dan mee aan de bevraging.

  • We betalen veel voor onze energie, maar hoe scoren we op Europees niveau? Dat blijkt al bij al nog mee te vallen

  • Twijfel je nog over een thuisbatterij? Een premie die kan oplopen tot € 3.200 trekt je misschien over de streep? 


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit