Vlaanderen op schema voor productie groene stroom

Vlaanderen op schema voor productie groene stroom

Tegen 2020 moet er 7.933 GWh aan groene energie geproduceerd worden in Vlaanderen, althans dat zijn de ambitieuze doelstellingen van de Vlaamse Regering. Wel, Vlaanderen blijkt op schema te zitten!

Netjes in lijn met de verwachtingen

Uit een recent rapport van het Vlaamse Energieagentschap dat betrekking heeft op 2017 blijkt dat Vlaanderen de doelstellingen haalt. “Mits bedrijven, overheden en particulieren massaal zonnepanelen plaatsen, moeten we in 2020 een positief rapport kunnen voorleggen”, geeft Minister van Energie van Bart Tommelein aan. Vorig jaar werd in Vlaanderen 7.941 GWh groene stroom geproduceerd, waarmee we het beter doen dan de norm.

Op het vlak van windenergie werden de doelen overschreden, terwijl de zonnepanelen slechts lichtjes achterop hinken. Een verwaarloosbaar tekort van 1.2% wordt momenteel opgetekend. Er werden in 2017 heel wat zonnepanelen geplaatst, maar de meeste telden geen volledig jaar mee, waardoor er een kleine achterstand is opgelopen. Vorig jaar werd samen voor 184 MW aan zonnepanelen geplaatst en voor 205 MW aan windmolens, terwijl het doel 150 MW was. 

Doelstellingen blijken perfect haalbaar

Volgens de minister zijn de doelstellingen tegen 2020 perfect blijkbaar. Het potentieel voor het plaatsen van zonnepanelen is nog steeds groot. Slechts op 5% van de geschikte daken blijken zonnepanelen te liggen. Ook op het vlak van windenergie zijn de vooruitzichten rooskleurig, want een nieuw windmolenpark staat in de steigers.

Zelf gebruik maken van groene energie?

Wens je zelf beroep te doen op groene energie? Maar wil je er wel een correcte prijs voor betalen? Maak dan zeker eens een energievergelijking op Tariefchecker. Niet alleen vind je er de goedkoopste energieleverancier, je ziet ook onmiddellijk welke leveranciers er met groene energie werken. Zo kan je een bewuste keuze maken.

 

Categorieën

Zoeken op kernwoorden

Zoekveld

Bespaar honderden euro’s

Start jouw Vergelijking

Schrijf voor Tariefchecker

Wil je een blog post te schrijven om uw ideeën te delen op een energie-gerelateerde onderwerp om iets dat onze lezers wellicht interesseren presenteren? Stuur ons uw idee en de volgende post kan van jou zijn!

MEEST POPULAIRE ARTIKELS

  • Onze elektriciteitsfactuur zit boordevol verborgen kosten. We betalen voor meer dan 300 euro per jaar verdoken kosten.

  • Vanaf 1 januari 2022 zou er sprake zijn van een capaciteitstarief en wordt er een einde gemaakt aan de tarieven op basis van verbruik. Wat houdt deze wijziging in en gaat het ons meer kosten?

  • De Belgische KMO betaalt gemiddeld een kwart meer dan een bedrijf in de buurlanden. Reken maar dat ze dat moeten doorrekenen in de prijzen ...

  • Tot honderden euro's besparen? In juli deden heel wat mensen het je voor door van energieleverancier te switchen.


Start jouw vergelijking en
win 1 jaar gratis elektriciteit